Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Obrovská tragédia na rely v Maďarsku. Auto zišlo z trate, štyria diváci zomreli, medzi nimi aj malé dieťa

Štyria ľudia zomreli a sedem ďalších utrpelo zranenia pri tragickej nehode počas rely v Maďarsku, keď jedno z vozidiel zišlo z cesty a narazilo do divákov.

24.03.2024 15:58 , aktualizované: 16:10
Kalle Rovanperä Foto:
Ilustračná snímka: Pretekárske vozidlo malo počas pretekov zísť z trate a naraziť do divákov.
debata (1)

Nešťastie sa stalo medzi obcami Labátlan a Bajót v Komárňansko-ostrihomskej župe, uviedla tamojšia polícia.

Dvojdňové preteky pod názvom Esztergom-Nyerges Rally na severe Maďarska okamžite prerušili a polícia vyšetruje okolnosti prípadu, informovala agentúra AFP.

Na miesto dorazili vrtuľníky, sanitky a ďalšie záchranné zložky. Zatiaľ nie je jasné, prečo auto zišlo z cesty a či diváci stáli na miestach, kde to bolo povolené.

Podľa vyhlásenia maďarskej polície okrem úmrtí sa ďalších sedem ľudí vážne zranilo, celkovo mali byť zranené desiatky divákov.

Carlos Sainz Čítajte viac Double pre Ferrari! Veľkú cenu Austrálie vyhral Sainz. Fantastický víkend, tešil sa Španiel

Podľa internetových zdrojov sa veľa ľudí zranilo na hlave, a niekoľko otvorených zlomenín ošetrili záchranári, ktorí dorazili na miesto.

Podrobnosti o tragédii zverejnila aj facebooková stránka Rally Life. Podľa nej dvojica súťažiaca so Škodou Fabia R5 nešťastne narazila do davu, v ktorom sa zranilo približne 30 ľudí.

Podľa stránky malo byť jednou z obetí malé dievčatko. Očitý svedok pre origo.hu potvrdil, že na miesto dorazili štyri záchranárske vrtuľníky.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Maďarsko #Rely