Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bez náhradných dielov, bez monopostu na štarte. Williams riešil v Austrálii veľký problém

Stajňa Williams má pred nedeľnou Veľkou cenou Austrálie formuly 1 veľký problém. Alex Albon počas tréningu havaroval a tím nemá náhradné diely na to, aby zničené vozidlo opravil.

22.03.2024 12:44
Alex Albon Foto:
Zničený monopost Alexa Albona.
debata

Na štart veľkej ceny sa tak postaví o jeden Williams menej. No nebude to Logan Sargeant, pretože jeho monopost prevezme práve Albon, ktorý celú situáciu spôsobil. Pozrite si jeho haváriu počas tréningu:

Alex Albon už v prvom tréningu havaroval, keď na okruhu v Albert Parku nezvládol výjazd zo šiestej zákruty a narazil do múru. Výrazne tak zničil svoj monopost a prekvapujúco, jeho tím ho nemá ako opraviť, keďže nemá náhradné diely.

V Melbourne chýba Williamsu náhradné šasi, čiže celá konštrukcia formuly. Stajňa sa tak rozhodovala, ako bude ďalej konať. Nakoniec informovala, že Albon napriek havárii nastúpil. Lenže nie vo svojej vozidle, ale v monoposte tímového kolegu Logana Sargeanta.

VC Španielska, f1 Čítajte viac Okolo novej trate F1 v Madride panujú obavy. Smrtiaca pasca, znie po zverejnení simulácie

Toto rozhodnutie nebolo ľahké a Logan by nemal trpieť za chybu, ktorú neurobil, ale každé preteky sa počítajú. Rozhodli sme sa na základe toho, kto má väčší potenciál bodovať," uviedli zástupcovia Williamsu pre formula1.com.

„Logan to prijal dobre a ukázal oddanosť tímu. Je to skutočný tímový hráč. Pre Williams to ale bude ťažký víkend,“ doplnili.

K situácii sa vyjadril aj samotný Albon. „Mojou úlohou je maximalizovať náš potenciál a odviesť čo najlepšiu prácu,“ skonštatoval thajský pretekár. V prvom tréningu dosiahol Albon, ešte pred haváriou, 12. najrýchlejší čas. Američan Sargeant bol 14. a následne sa ešte o jedno miesto zlepšil.

Partnerky pilotov F1 Fotogaléria - 25 fotiek Všetky fotky
Už dnes sa prvým tréningom na VC Bahrajnu...
debata chyba
Viac na túto tému: #formula 1 #Williams #Alex Albon