Slovenské literárne centrum sa v dňoch 21.3. až 24.3.2024 prezentuje na druhom najväčšom literárnom podujatí v Nemecku.  Medzinárodný knižný veľtrh Leipziger Buchmesse sa koná v Lipsku. Jeho neoddeliteľnou súčasťou je najväčší európsky čitateľský festival Leipzig liest (Lipsko číta) s vyše 2500 čítačkami. Tento rok sa na ňom predstavia autori a autorky z vyše 40 krajín, a to v piatich veľtržných halách.

Stánok Slovenského literárneho centra sa nachádza v hale č. 4, E308.

Súčasťou prezentácie Slovenského literárneho centra v Nemecku bolo podujatie s názvom Slovenské perspektívy: Pavol Rankov – Malá dunajská vojna, ktoré sa 21.3.2024 konalo v priestoroch Leibnizovho inštitútu pre dejiny a kultúru východnej Európy. Pavol Rankov patrí k najprekladanejším slovenským autorom, ktorým sa podarilo presadiť sa aj v zahraničí. Za svoju knihu Stalo sa prvého septembra (alebo inokedy) získal v roku 2009 Cenu Európskej únie za literatúru.

Slovenské literárne centrum je štátna príspevková organizácia zriadená Ministerstvom kultúry SR. Jeho hlavným poslaním je podpora a propagácia slovenskej literatúry doma a v zahraničí.

Posledná aktualizácia: 22. marca 2024 / Komunikácia Protokol

Zdieľať