Na podujatí Kariéra EXPO 2024 sa prezentovala aj naša univerzita

napísal

Výstavisko Agrokomplex 20. marca privítalo všetkých, ktorí chcú rozbehnúť svoju kariéru, alebo sa zoznámiť s novinkami na trhu práce a vzdelávania. V stánku Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre zamestnanci Univerzitného poradenského a podporného centra (UPPC) poskytli záujemcom informácie o možnostiach štúdia, akreditovaných kurzoch celoživotného vzdelávania, ale aj príležitostiach pre inovatívne nápady.

Ako informovala riaditeľka UPPC Jana Kollár Rybanská, návštevnosť univerzitného stánku bola pomerne vysoká. „Zastavovali sa u nás najmä maturanti a ich učitelia, ktorí sa zaujímali o možnosti štúdia, o profilové predmety na jednotlivých študijných programoch. Dali sme im letáčiky, navigovali sme ich na stránkach fakúlt k študijným príručkám a podiskutovali sme o štúdiu,“ uviedla riaditeľka. Ďalšiu skupinu tvorili ľudia, ktorí mali záujem o pracovné, najmä administratívne pozície na SPU. Pracovníci UPPC im vysvetlili proces výberových konaní vo verejnej a štátnej správe a navigovali ich na stránku, kde sa môžu dozvedieť o aktuálnych výberových konaniach.

Stánok neobišli ani bývalí absolventi. „Niektorí chceli získať informácie o doplňujúcom pedagogickom štúdiu, iní sa iba nachvíľku zastavili a pripomenuli, že sú našimi absolventmi,“ povedala J. Kollár Rybanská, ktorá zhodnotila podujatie ako veľmi úspešné.

 

Informácia o Doplňujúcom pedagogickom štúdiu na SPU v Nitre: https://www.budemucitel.sk/

Ísť späť