Mesto Trnava

Počas Hodiny Zeme symbolicky zhasne mestská veža aj Katedrála sv. Jána Krstiteľa

Vypnutie svetiel na jednu hodinu je poznávacím znakom celosvetovej kampane Hodina Zeme, ktorú od roku 2007 organizuje medzinárodná organizácia Svetový fond na ochranu prírody (WWF). Zhasnutie svetiel je symbolické a vyjadruje našu spoločnú vieru v pozitívnu zmenu pre našu planétu.
 
Mesto Trnava sa pripojí k tohtoročným 60 minútam venovaným našej planéte v sobotu 23. marca 2024 zhasnutím osvetlenia mestskej veže a Katedrály sv. Jána Krstiteľa od 20.30 do 21.30 h. Pripojí sa tak k svetoznámym pamiatkam vo viac než 190 krajinách sveta ako napr. Sfinga a pyramídy v Gíze, socha Krista Spasiteľa v Rio de Janeiro, Eiffelova veža alebo rímske Koloseum. 
 

 

Zapojiť sa môžete aj vy

Mestá sa do tejto celosvetovej kampane zapájajú tým, že svoje významné pamiatky na hodinu „vypnú“. Spolupodieľať sa na Hodine Zeme môžete aj vy. „Vypnite“ od každodenných činností a venujte 60 minút aktivitám, ktoré vás tešia, pri ktorých si oddýchnete a ktoré sú zároveň prospešné pre planétu. Na hodinku vypnite televízor, monitor či obrazovku smartfónu, zabehajte alebo zacvičte si v prírode, navarte si dobré jedlo z lokálnych surovín, zorganizujte piknik či spoločné čistenie svojho okolia, brehov obľúbeného jazera či rieky, alebo sa zapojte do sadenia stromov.

Spoločne tak premeníme jednu hodinu na tisíce inšpiratívnych udalostí v prospech prírodného prostredia našej Zeme.
 
Viac informácií nájdete na oficiálnej webovej stránke Hodina Zeme. 
 
 

20.3.2024 15:36

Komentárov: 0