Fanfáry z príchodu do extraligy trvali krátko: Kanaďan sa zbalil a odišiel počas play-off

Kanadský hokejista Zack KassianKanadský hokejista Zack Kassian Zdroj: SITA/AP/Rick Scuteri

PRAHA - Kanadský hokejista Zack Kassian predčasne ukončil angažmán v extraligovej Sparte Praha.

Z klubu, ktorý bojuje v prebiehajúcom štvrťfinále proti Libercu, odišiel 33-ročný útočník s bohatými skúsenosťami z NHL po vzájomnej dohode. Podľa informácií na klubovom webe Pražanov sa tak rozhodol z osobných dôvodov. V českej najvyššej súťaži stihol odohrať len osem stretnutí.

"Samozrejme, jeho návrat do Kanady nás mrzí, ale plne ho rešpektujeme. Dohodli sme sa na ukončení spolupráce. Máme dostatočne široký káder, ktorému stopercentne veríme v prebiehajúcom play-off," uviedol šéf športového úseku Tomáš Divíšek.

Kassian, ktorý odohral vrátane play-off v elitnej lige za Buffalo, Vancouver, Edmonton, kde pôsobil spoločne s hviezdnym Connorom McDavidom, a Arizonu cez 700 zápasov, pôvodne po minulej sezóne oznámil koniec hráčskej kariéry.

Nakoniec sa ale rozhodol vrátiť na ľad a mal byť veľkou posilou Pražanov práve do vyraďovacích bojov o titul. Do nich však vôbec nezasiahol, jeho bilancia v Česku sa tak zastavila na ôsmych štartoch, dvoch góloch a jednej asistencii.

Mužstvo kouča Pavla Grossa už opustil. "Dnes odletel späť za rodinou do svojej rodnej krajiny. HC Sparta Praha s ohľadom na hráčovo súkromie a práve prebiehajúce play-off nebude ukončenie spolupráce podrobnejšie rozoberať. Zackovi prajeme všetko najlepšie v osobnom aj hokejovom živote," uviedol klub vo vyhlásení.

Viac o téme: HC Sparta Praha Zack Kassian
  • Autor: © Zoznam/
  • Facebook/HC Sparta Praha
  • Zdroj: ČTK

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy