Dostane sa Dani Alves z väzenia? Brazílska ikona požiadala o prepustenie, právnička reaguje

Dani Alves pred súdomDani Alves pred súdom Zdroj: SITA/AP/Pool/D.Zorrakino

MADRID - Takmer mesiac po odsúdení na trest odňatia slobody v trvaní štyri a pol roka za sexuálne napadnutie požiadal futbalista Dani Alves o dočasné prepustenie z väzenia.

Počas dnešného vypočúvania v Barcelone pred súdom štyridsaťročný Brazílčan uistil, že sa nepokúsi utiecť. Novinárom to povedala Alvesova právnička.

Alves bol obvinený, že predvlani v decembri v barcelonskom nočnom klube sexuálne napadol ženu. Vinu opakovane poprel, podľa neho súhlasila s pohlavným stykom. Predtým ale majiteľ viac ako štyroch desiatok trofejí, víťaz Copy América či olympijského turnaja dlho tvrdil, že ženu vôbec nepozná.

Svoju verziu udalostí niekoľkokrát zmenil. Na súde okrem iného povedal, že žena ho pri tanci v klube zvádzala a dobrovoľne s ním potom išla na toaletu, kde spolu mali sex so vzájomným súhlasom.

Pôvodné popretie styku vysvetlil Alves snahou zachrániť svoje manželstvo. 23-ročná žena svedčila na súde spoza zásteny a so skresleným zvukom, aby bola zachovaná jej anonymita.

Prokuratúra pre Alvesa požadovala deväťročný trest, právnici žalujúcej strany dokonca dvanásť rokov.
Bývalý obranca Barcelony, Paríža St. Germain, Juventusu alebo tímu Sevilla FC chce byť prepustený do doby, než sa proti februárovému verdiktu odvolá. Právnička obete sa postavila proti Alvesovej žiadosti. "Je jasné, že existuje riziko úteku," vyhlásila.

Viac o téme: Brazília FC Barcelona Dani Alves
  • Autor: © Zoznam/
  • Zdroj: ČTK

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy