Exotika pre naháčov: Komunistická Kuba víta nudistov s otvorenou náručou

2024-03-18 09:10:00 |   |    | 

Milovníci nudizmu musia cieľ svojej dovolenky vyberať ešte uvážlivejšie než ostatní. Nie je veľa miest, kde môžu pokojne odložiť oblečenie a užívať si slnečné lúče a more len tak, ako ich príroda stvorila. Prekvapivo skvelé možnosti však ponúka exotická Kuba.



 

Najväčší karibský ostrov má pobrežie dlhé viac než 5500 kilometrov, a tak sa na ňom dá nájsť množstvo opustených pláží, kde vás nikto nebude vidieť. Milovníci nahoty však na Kube môžu bez oblečenia stráviť aj dovolenku v rezorte. Nudizmus tam síce nie je oficiálne povolený, je však tolerovaný, a tak viacero hotelov vyhradilo časť pláže pre kúpanie a opaľovanie bez plaviek. Ako uvádza stránka Nudism Cuba, najlepšími destináciami pre milovníkov nahoty sú ostrovy Cayo Largo a Cayo Santa María.

Prvý sa nachádza asi 80 kilometrov od južného pobrežia Kuby v Karibskom mori. Jeho severné pobrežie pokrývajú mangrovníky a močiare, to južné však lemujú nádherné pláže s bielym pieskom, ktoré vítajú nudistov v podstate od počiatku turistického rozvoja na začiatku 80. rokov. Dnes už je na Cayo Largo 12 hotelov a väčšina z nich má koniec pláže označený ako „Areas de Playa Nudista“. Najväčšej popularite sa medzi naháčmi teší Villa Caprice, kde sa môžete bez oblečenia kúpať aj v jednom z barových bazénov.

Dobrou voľbou je pre nudistov aj ostrov Cayo Santa María s rozlohou 26 km štvorcových, ktorý sa nachádza pri severnom pobreží Kuby. Je súčasťou súostrovia Jardines del Rey v Atlantickom oceáne a s pevninou ho spája unikátna 48-kilometrová hrádza El Pedraplén. Na ostrove je dnes vyše 20 rezortov rôznych kategórií, nudistickú časť pláže s ležadlami ponúka napríklad hotel Sol či Meliá Buenavista.

V oboch destináciách si môžete dopriať aj nudistický výlet katamaranom. Kapacita niektorých z nich je totiž len okolo desať pasažierov, a tak sa bez väčších problémov dokážete dohodnúť s inými nudistami a zorganizovať si spoločnú plavbu bez šiat. Výhodou oboch kubánskych ostrovov je však v porovnaní s inými exotickými destináciami najmä cena, keď za oddych na bielych plážach zaplatíte neporovnateľne menej.

 

Autor: © Zoznam/ako

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Nedeľa, 28. apríl. 2024. Meniny má Jarmila.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa