ZN.SK
požiar ilustračná fotografia

Poľská hasičská stanica menila bránu. Hasičské auto už nevyjde

Poľská hasičská stanica vymenila garážovú bránu za takú, ktorá hasičské auto uväznila vo vnútri. Po štyroch mesiacoch netušia, čo ďalej.

Poľský dobrovoľný hasičský zbor v dedinke Blotnica rieši kurióznu situáciu. V decembri sa na budove montovala nová železná vstupná brána, ktorá mala vozidlo chrániť, ale rovnako tak mala otvárať cestu v prípade zásahu. Problém však nastal až po nainštalovaní brány. Nová železná brána je totiž tak úzka, že im hasičské auto uviazlo v garáži a nemôže von. Podľa informácií, ktoré sa dostali do médií priamo od náčelníka, bola pôvodná brána široká presne 315 centimetrov čo pri šírke vozidla 305 centimetrov predstavovalo mimoriadnu výzvu pre šoféra počas cúvania, ale aj vychádzania. Na manévre malo hasičské auto totiž len 10 centimetrov. Nová brána je však široká len 285 centimetrov. Údajne je to preto, že predpisy na starých budovách ani neumožnia širšiu bránu, čo je ešte kurióznejšia informácia.

požiar ilustračná fotografia

Bizarná situácia a hasičské auto nepoužiteľné

Aktuálne tak v poľskej dedinke nemôžu plnohodnotne fungovať. V prípade požiaru by museli hasiči čakať na dorazenie vozidiel z iných susedných obcí a miest. Nám ostatným v hlavách hrajú dve zásadné otázky. Ak pôvodná brána predstavovala problém spojený s prílišnou tesnosťou, pri novej muselo byť základné očakávanie v priechodnosti a pohodlí. Pri inštalácií si to však nikto nevšimol. Očakávali by sme, že z bezpečnostných dôvodov sa bude riešiť primárna úloha – vyslobodenie auta, ktoré určite nemôže zostať na mieste, kde stojí. Nebude tam stáť ani o rok, ani o 10 rokov, pretože to stráca zmysel. Jediným možným riešením je zosadenie aktuálnej brány. Akékoľvek čakanie je tak nepochopiteľné a domnienka, že sa brána rozšíri sama od seba, auto sa scvrkne, alebo že sa z toho stane miestna rarita lákajúca turistov, je zvláštne.

Držíme palce poľským susedom aby prišli na to aj sam, čo treba robiť ako prvé. Bránu totiž nemôžu odstrániť preto, že bola veľmi drahá a bola nazváraná na pôvodnú. Ako je možné, že počas vymeriavania a inštalácie nenapadlo žiadnemu majstrovi, pozrieť na auto v tesnej blízkosti stavebnej práce, zostane záhadou. V Poľsku sa však dokážu na remeselníckom diletantstve dokážu dobre pobaviť. Jedna z najúspešnejších stránok v tomto smere je práve poľská Fušérka na Facebooku, ktorá poskytuje rôzny pohľad na podobné stavebné zlyhania. Odporúčame na pobavenie.

Mohlo by zaujímať tiež:

Roman

Roman
Autor článku s tematikou zábavy, televízie, alebo niektorých spoločenských problémov. Pochádza zo stredného Slovenska a na striedačku žije v Rakúsku.



Inzercia

Inzercia

Online kníhkupectvo BUX.sk

Sleduj nás na sieťach

Nájdete nás na Facebooku aj Youtube

Zatvoriť reklamu
Zatvoriť reklamu