Televízor do spálne (ne)patrí?

Sponzorované odkazy:

Televízor do spálne (ne)patrí?

Preč sú tie doby, kedy sa televízor nachádzal iba v obývacej izbe a schádzala sa pri ňom celá rodina. Teraz, vďaka ich dostupnosti, často nájdeme televízory aj v detských izbách a spálňach. Deti uvítajú televízor na rozprávky, keď sú choré a musia ležať v izbe. A my dospelí si tiež radi pozrieme vydarený film z pohodlia vlastnej postele, aby nás z nepohodlného gauča nebolel chrbát.

Veľa párov sa nemôže zhodnúť v tom, či televízor do spálne patrí, alebo nie. Niektorí zastávajú názor, že spoločné sledovanie filmu prehlbuje vzťah, iní namietajú, že spálňa má slúžiť pre intímnosti, rozprávanie a spoločné čítanie kníh a zdieľanie drahocenného času iba vo dvojici.

Ak sa nemôžete rozhodnúť, či televízor do spálne umiestnite, alebo nie, jednou z kľúčových rozhodnutí bude, či vám televízor nebude v spálni prekážať. Osobne si myslím, že pokiaľ si s partnerom nastavíte pravidlá ohľadom sledovania televízora v spálni, nebude televízor problémom.

Viete, kam televízor v spálni umiestniť?

Televízor v spálni nemusí byť obrích rozmerov, a tak sa vám ľahko vmestí napríklad na šuplíkovú komodu, v ktorej máte ponožky. Pokiaľ vás baví dizajn a nechcete, aby televízor bol v inak útulnej spálni rušivým elementom, môžete sa so stanovišťom televízora trošku pohrať, aby zapadol do dizajnového konceptu vašej spálne. Dôležité je len myslieť na to, aby na televízor pohodlne mohol pozerať každý z partnerov. Ďalšou dôležitou vecou, ktorú treba zvážiť, je akékoľvek oslnenie z okien. Najlepšie je neumiestňovať televízny prijímač priamo pred alebo naproti slnečnému oknu. Umiestnenie pred okno môže spôsobiť únavu očí v dôsledku svetla prichádzajúceho za ním. Na druhú stranu, umiestnením priamo oproti oknu vytvoríte na obrazovke odlesky.

Jednou z najjednoduchších možností, kam umiestniť televízor v spálni, je pripevniť ho na stenu. Vďaka tomu zostanú rovné povrchy otvorené, čím sa eliminuje rušný vzhľad. Ak chcete skutočne pozdvihnúť vzhľad nástennej televízie, zakomponujte ju do hlavnej steny. Akcentné osvetlenie môže pomôcť zlepšiť vzhľad dizajnu televízneho „kútika“. Vzhľadom na to, že televízor slúži ako prirodzené ohnisko záujmu, zaistenie estetického vzhľadu pozadia je kľúčom k tomu, aby dizajn vyzeral zaujímavo.

Niekto pripevní na stenu televízor a okolo televízora utvorí rámček. Televízor potom vypnutý pôsobí ako obraz. Je to veľmi zaujímavý trend, inšpiráciu môžete načerpať napríklad na Pintereste.

Televízor môžete tiež umiestniť do skrine, takže nikto nebude vedieť, že tam je. Nebude pôsobiť rušivo, niekoho však môžu rozčuľovať otvorené dvere skrine pri sledovaní televízora, a tak je vhodný skôr pre skrine, ktoré majú posuvné dvere. Keď vás sledovanie televízora bude nudiť, ľahko dvere zatvoríte a televízor je uprataný.

Článok Televízor do spálne (ne)patrí? bol publikovaný 16. března 2024 v 07.00 v rubrike Dom. Autorom článku je Petra Havlíková. Pre diskusiu slúži komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...