2024-03-14 11:33:00
Rivian R3X
Rivian R3X
Zdroj: Rivian

Rivian R3X ako konkurent pre Ioniq 5 N? Okrem cesty však chce chce aj do terénu

Posledný tretí model značky Rivian, ktorý sa pred týždňom predstavil svetu sa volá R3X.

Rivian má plány expandovať a to nielen geograficky aj tak trochu naším smerom, ale najmä modelovo. Po dvojici modelov s označením R1 predstavil menší R2 a v nepriamej úmere medzi veľkosťou a poradovým číslom pokračoval aj s modelom R3. Teraz je rad na finálnu čerešničku s označením R3X. Je to vlastne športovo-zábavne ladená vrcholná špecifikácia modelu R3, ten je zas crossoverom odvodeným od R2 a takto by sme mohli pokračovať sem-a-tam asi do nekonečna.

Pointa je, že napriek dizajnu, ktorý nápadne pripomína európske hatchbacky z 80-tych rokov je podobne ako podobne dizajnovaný Ioniq 5 omnoho väčším autom. S dĺžkou okolo 4,7 metra a svetlosťou viac ako 25 cm rozhodne nebude mať problém s nedostatočnými vnútornými rozmermi a zároveň nebude mať problém zvládnuť aj intenzívnejšie tempo na polných-lesných cestách.

A presne to je jeho funky pointa. Okrem toho, že má mať až trojmotorovú pohonnú sústavu s novými baterkami a dojazdom okolo 480 km, má mať aj riadnu chuť na dynamiku bez ohľadu na cestný podklad. R3X má v porovnaní s R3 väčšie kolesá s terénnejšou vzorkou pneumatík, má nejaké tie ochranné a estetické terénne prvky a má špecifické úpravy aj v interiéri. Na záver úvahy o cene. R2 by mala stáť cca 45-tisíc dolárov a viac, pri R3 to Motor1.com odhaduje na 37-tisíc. R3X vraj okolo 43-tisíc dolárov. Uvidíme o dva roky, keď by sa výroba všetkých troch modelov mohla spustiť.


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: Rivian

Komentáre k článku


Stream naživo