Platforma sprostredkovania krátkodobých prenájmov Airbnb zavádza celosvetový zákaz rozmiestňovania bezpečnostných kamier vo vnútri prenajímaných objektov.

Nové pravidlá vstúpia do platnosti 30. apríla. Napísal o tom spravodajský web BBC.

Cieľom opatrení je podľa Airbnb zjednodušiť pravidlá ohľadom bezpečnostných kamier a zabezpečiť súkromie hosťom. V minulosti niektorí hostia vyjadrili obavy o súkromie v súvislosti s kamerami vo vnútri ubytovania.

„Tieto zmeny boli vykonané po konzultácii s našimi hosťami, hostiteľmi a odborníkmi na ochranu súkromia a budeme aj naďalej usilovať o spätnú väzbu, aby sme zabezpečili, že naše zásady budú fungovať pre našu globálnu komunitu,“ uviedla vo vyhlásení Juniper Downsová z Airbnb.

Doplnila, že aktualizované pravidlá zrejme ovplyvnia len zlomok hostiteľov, keďže väčšina ponúk na Airbnb neuvádza prítomnosť kamier.

Doterajšie pravidlá Airbnb povoľujú používanie bezpečnostných kamier v spoločných priestoroch, ako sú obývacie izby a chodby, ak je umiestnenie zariadenia jasne uvedené v ponuke nehnuteľnosti. Povolené naopak nie je dávať bezpečnostné kamery do súkromných priestorov, ako sú spálne a kúpeľne.

Aktualizované zásady tiež zakazujú používanie vonkajších kamier, ktoré smerujú dovnútra nehnuteľností. Povolené podľa nových pravidiel zostane umiestnenie bezpečnostných kamier pred vchodovými dverami a monitorov hluku v spoločných priestoroch. O týchto zariadeniach však bude musieť hostiteľ informovať v ponuke.

Airbnb uviedla, že sa snaží vyvážiť potrebu hostiteľov mať možnosť zabezpečiť majetok, aby napríklad vedeli o nepovolených večierkoch, a zároveň zohľadniť súkromie hostí.

Ďalšie dôležité správy

Ilustračná fotografia.
Neprehliadnite

Daňový spor s Talianskom priniesol Airbnb stámiliónovú stratu