VIDEO Jürgen Klopp pobavil na tlačovke po zápase. Ktorého hráča Sparty by chcel v Liverpoole?

ŠPORT.sk • 08. mar 2024 o 14:30
Sparta Praha vo štvrtok večer na Letnej v úvodnom stretnutí osemfinále Európskej ligy UEFA podľahla anglickému Liverpoolu vysoko 1:5. V základnej zostave domácich sa objavil slovenský krídelník Lukáš Haraslín, na lavičke náhradníkov sedel mladý brankár Jakub Surovčík.
Možno sme Liverpool aj zaskočili, hovorí Haraslín. Sparta podľa neho doplatila na jediné

8 marec 2024, 08:00

VIDEOMožno sme Liverpool aj zaskočili, hovorí Haraslín. Sparta podľa neho doplatila na jediné

Slovenský reprezentant Lukáš Haraslín patril vo štvrtkovom osemfinále Európskej ligy medzi Spartou Praha a Liverpoolom k najnebezpečnejším hráčom domácich. Svoje dve veľké príležitosti však nepremenil, Sparta tak do Anglicka pocestuje s ťažkou prehrou 1:5. Bezprostredne po zápase však ofenzívny štýl hry, ktorým sa Sparta prezentovala, nepovažoval za chybu.

Trénera hostí Jürgena Kloppa sa na pozápasovej tlačovej konferencii jeden z novinárov opýtal, ktorého hráča z českého tímu by si vedel predstaviť v drese „The Reds“.

Odpoveď nemeckého stratéga pobavila všetkých prítomných a ihneď obletela sociálne siete. „Ja v lete končím… Mám ho zobrať so sebou na dovolenku?“ reagoval s úsmevom 56-ročný kouč.

Klopp okrem iného priznal, že výsledok bol oveľa lepší ako výkon jeho mužstva: Sparta veľa riskovala a nehrala vôbec zle. Naše bránenie nebolo až také dobré, takže súper našiel priestor na protiútoky. Niekedy sme zbytočne strácali loptu, cez prestávku sme si povedali, čo musíme zlepšiť. A hoci sme hneď inkasovali, neskôr sme mali hru pod kontrolou.“

Jedinou nepríjemnosťou pre kormidelníka Liverpoolu bola 51. minúta, keď stopér Ibrahima Konaté musel pre zdravotné problémy vystriedať. „Zatiaľ nemám informácie. Ibou mi len povedal, že ak urobí ďalší šprint, tak by to mohlo byť zlé. Mal by byť v poriadku, ale uvidíme po ďalších vyšetreniach,“ skonštatoval Jürgen Klopp.