Návrat Zdena Cháru vyburcoval halu a dojal tím: Prešli sme si mnohým

Zdeno Chára. Zdroj: twitter.com/NHLBruins

VIDEO Návrat Zdena Cháru vyburcoval halu a dojal tím: Prešli sme si mnohým

ŠPORT.sk • (alt) • 08. mar 2024 o 11:30
Bývalý slovenský obranca Zdeno Chára sa opäť vrátil na ľad štadióna TD Garden a potešil tisíce fanúšikov Bostonu Bruins nezabudnuteľným okamihom.

V rámci osláv storočnice klubu NHL sa stretol tím šampiónov z roku 2011, ku ktorému sa pridali aj členovia mužstva zo začiatku 21. storočia. Spoločne absolvovali súkromnú večeru, ranné rozkorčuľovanie a nechýbali ani na zápase proti Torontu.

V rámci ceremoniálu pred duelom vychádzali doteraz poslední bostonskí víťazi Stanleyho pohára postupne na hraciu plochu, posledný bol Zdeno Chára, ktorý si prevzal legendárnu trofej a zdvihol ju až do výšin, aby oživil nezabudnuteľný okamih spred takmer 13 rokov. 

„Výnimočný večer. S niektorými som sa už dlho nevidel, takže je príjemné sa vrátiť, stráviť spolu nejaký čas a porozprávať sa o životoch, zmenách a všetkých tých veciach, ktorými sme si prešli, odkedy sme prestali hrať hokej... Je to výnimočná udalosť. Prešli sme si mnohým a máme spolu veľmi špeciálne spomienky. To sú vždy skvelé momenty,“ uviedol dojatý Slovák pre oficiálnu stránku klubu.

Návrat bývalých spoluhráčov potešil najmä kapitána Brada Marchanda, ktorý je síce najstarším hráčom tímu, ale pri kamarátoch citeľne omladol. Poklonu zložil aj bývalým lídrom tímu. „Stále som chalan, ktorého si doberajú. Je to smiešne, som tu ten starý, ale keď sa všetci stretneme, som opäť mladý. 

V miestnosti sú dvaja oveľa väčší a silnejší kapitáni ako ja, Patrice Bergeron a Zdeno Chára. Tí ma dosť rýchlo pokoria. Už som sa o tom presvedčil viackrát. Je s nimi veľká zábava. Človek si ani neuvedomuje, ako rýchlo ten čas letí. Zdá sa, akoby sme boli spolu len včera. Bolo to výnimočné.“

Podľa bývalého trénera Clauda Juliena je jeho niekdajší zverenec na seba príliš prísny v hodnotení a je skvelý kapitán, práve vďaka tomu, že hokejovo dozrieval v spoločnosti skvelých lídrov. „Myslím, že je teraz skvelým príkladom pre tím, pretože mal možnosť učiť sa od Cháru, Krejčího, Bergerona, Recchiho.

Od všetkých týchto chlapcov, o ktorých sme hovorili, že boli veľkými lídrami. Má šancu preniesť to teraz do tejto skupiny a dúfať, že vybuduje niektorých hráčov, ako vybudovali hráči pred ním. A myslím si, že si to zaslúži.“

Boston Bruins nebol nikdy len tímom, ale aj silnou komunitou s dobrými priateľstvami. Preto Zdeno Chára dlho neváhal pri odpovedi na otázku, čo mu najviac chýba. „Myslím si, že je to jasné, byť s chalanmi. Počas kariéry toho prežijete veľa, sú nejaké vzostupy, nejaké pády, ale mať spoluhráčov, ktorí sa stanú viac ako len spoluhráčmi, a zdieľať tieto momenty. A tie ťažké časy, ktorými prechádzate spoločne. 

Spoznáte sa navzájom, spoznáte svoje rodiny a vytvoríte si tieto priateľstvá, to je niečo, čo vám chýba najviac. Už to nerobíte... keď hráte, máte to každý deň a dávate si pozor na priateľov a tieto spojenia.“