Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Idylka v Red Bulle? Ani náhodou. Verstappen sa obul do šéfa tímu, nepriamo ho vyzval na odchod

Prvý Max Verstappen, druhý Sergio Perez a double pre Red Bull. Lepší štart do sezóny formuly 1 si stajňa Red Bull ani nemohla želať. No kauza šéfa tímu Christiana Hornera sa neskončila. Skôr naopak.

03.03.2024 09:30
Max Verstappen Jos Verstappen Foto:
Max Verstappen s otcom Josom Verstappenom.
debata (1)

Počas sobotňajšej Veľkej ceny Bahrajnu došlo k eskalácii napätia okolo šéfa Red Bullu. Horner bol vyšetrovaný kvôli údajnému nevhodnému správaniu voči kolegyni. Interné vyšetrovanie tímu ho v strede tohto týždňa očistilo.

Na začiatku súťažného víkendu v Bahrajne zástupcovia Medzinárodnej automobilovej federácie a stovky novinárov z celého sveta dostali e-mail, ktorý obsahuje odkaz na Google Drive. Na ňom sú údajné scrrenshoty Hornerovej komunikácie v aplikácii WhatsApp. Nie je zrejme, či sú obrázky pravé.

Max Verstappen Čítajte viac Verstappen vykročil za ziskom štvrtého titulu. V Bahrajne vyhral systémom štart-cieľ

Red Bull pritom zažil dokonalý víkend. Získal double, Verstappen vyhral systémom štart-cieľ s veľkým náskokom. V noci na nedeľu ale tento úspech zatienila eskalácia napätia vo vnútri samotného tímu.

Otec Maxa Verstappena Jos nepriamo vyzval Hornera k odchodu z tímu. „Panuje tu napätie, zatiaľ čo on zostáva na svojom mieste,“ uviedol Verstappen starší pre Daily Mail.

„Hrozí, že sa tím rozpadne. Takto to ďalej nejde. Vybuchne to. Hrá sa na obeť, pritom je to on, kto tu spôsobuje problémy.“

Christian Horner Čítajte viac Údajná obeť šéfa Red Bullu prehovorila. Škodí to športu, škodí to ľuďom, uviedol ku kauze Horner prezident FIA

Na otázku, či Hornerovi aj naďalej dôveruje, trojnásobný pilot v piatok večer odpovedal: „Pozrite sa, keď sa pozriem na to, ako Christian funguje v tíme, je to neuveriteľný šéf. Z pohľadu výkonnostnej stránky absolútne. O tom nemôžete pochybovať,“ cituje Verstappena Autosport.

„S Christianom sa veľa rozprávam. A samozrejme je počas celého víkendu úplne oddaný tímu. Je tu kvôli výkonom. Sústredíme sa na výkon a takto spoločne pracujeme,“ dodal víťaz prvých pretekov sezóny.

Partnerky pilotov F1 Fotogaléria - 25 fotiek Všetky fotky
Už dnes sa prvým tréningom na VC Bahrajnu...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #formula 1 #red bull #Max Verstappen #Christian Horner #Jos Verstappen