Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Verstappen vykročil za ziskom štvrtého titulu. V Bahrajne vyhral systémom štart-cieľ

Holanďan Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Bahrajnu, prvých pretekoch F1 v sezóne 2024.

02.03.2024 17:50
Max Verstappen Foto: ,
Max Verstappen si pozrel šachovnicovú vlajku s ohromným náskokom.
debata

Trojnásobný majster sveta triumfoval spôsobom štart-cieľ, druhý prišiel do cieľa jeho tímový kolega Mexičan Sergio Perez. Na pódiu ich doplnil Španiel Carlos Sainz na Ferrari.

Verstappen zúročil svoju 33. pole position v kariére a dosiahol 55. víťazstvo. Vydarený víkend zakončil aj ziskom bonusového bodu za najrýchlejšie kolo.

Bahrajn si v roku 2024 pripomína 20. výročie od prvej Veľkej ceny, ktorá sa v Sachíre konala v roku 2004. Odvtedy sa v tejto krajine uskutočnili preteky F1 v každom roku s výnimkou sezóny 2011.

kolaz partnerky F1 Čítajte viac Golfistka, speváčka či návrhárka. Sexi partnerky pilotov sú ozdobou F1

Prvé podujatie sezóny malo pokojný štart, Leclerc sa nedostal k útoku na Verstappena. Hülkenberg si už v prvom kole poškodil monopost a krátko na to musel absolvovať dlhú zastávku v boxoch. V treťom kole sa dostal Russell cez Leclerca na priebežnú druhú priečku.

V 10. kole sa preteky takmer skončili pre Sargeanta, ktorý vyšiel mimo trate a vyzeralo to na problémy s monopostom, ale napokon pokračoval. Onedlho predviedli vzájomný súboj jazdci Ferrari, po ktorom bol spokojnejší Sainz na štvrtej priečke.

Leclerca od úvodu trápili problémy s monopostom, do vysielačky odkázal, že „pri brzdení ho ťahá do strany,“ ale pokračoval v pretekoch. Verstappen prvýkrát zašiel do boxov v 18. kole, bez problémov prezul a vrátil sa na prvé miesto. Holanďan mal na čele suverénny náskok, za neho sa prebojoval Perez.

Christian Horner Čítajte viac Údajná obeť šéfa Red Bullu prehovorila. Škodí to športu, škodí to ľuďom, uviedol ku kauze Horner prezident FIA

V 32. kole mali technický problém mechanici v tíme Kick Sauber počas prezúvania Bottasa, ktorý strávil v boxoch vyše 50 sekúnd a po návrate na trať bol s veľkým odstupom na predposlednom 19. mieste.

Leclerc sa držal na 5. mieste za Russellom, ktorý v 46. kole spravil chybu, keď neudržal monopost na trati a Monačan sa posunul tesne za pódiom. Túto pozíciu si udržal až do konca, zmena nenastala ani na prvých troch priečkach.

V sezóne 2024 je na programe 24 Veľkých cien F1. Aj nasledujúce preteky sa uskutočnia v sobotu, konkrétne 9. marca v Saudskej Arábii.

Formula 1: Veľký prehľad pred štartom sezóny 2024 Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Okrem poradia favoritov v rebríčku si pozrite...
debata chyba
Viac na túto tému: #formula 1 #Max Verstappen #Veľká cena Bahrajnu