Tohtoročný Motocykel: Rekordný počet značiek, najočakávanejšie novinky, ale aj prestavby a veterány

Richard Karnok

Motocyklová udalosť roka v bratislavskej Inchebe láka na komplexnú prehliadku motoriek takmer 40 značiek a bohatý sprievodný program.

Výstava Motocykel, ktorá sa tento rok uskutoční od 7. do 10. marca, sľubuje fantastický zážitok pre všetkých fanúšikov strojov na jednej stope, ktorí si budú môcť zblízka obzrieť modely a najočakávanejšie novinky rekordného množstva až 40 značiek.

Haly výstavno-kongresového centra počas štyroch dní obsadia stroje značiek Aprilia, Benelli, Bimota, BMW, Brixton, Brough Superior, BRP, CAN AM, CFMOTO, Ducati, Harley-Davidson, Honda, Husquarna, JAWA, Kawasaki, Keeway, Kove, KTM, Kymco, Lambretta, Linhai, Moto Guzzi, Moto Morini, Piaggo, Praga, Segway, Super Socco, Suzuki, SYM, TGB, Triumph, UM, Vanderhall, Vespa, Vmoto, Yamaha a Zontes. Štandardne nebudú chýbať doplnky pre motorkárov vrátane prilieb, oblečenia a obuvi.

Výstava bude z hľadiska počtu značiek aj rozsahu zatiaľ najväčšia od jej vzniku.

Desiatky slovenských výstavných premiér, horúce novinky aj legendárna Praga

Prítomné značky predstavia spolu desiatky najočakávanejších noviniek. Ducati prináša až 4 slovenské výstavné premiéry (Hypermotard 698 Mono RVE, Multistrada V4 S Grand Tour, Multistrada V4 RS, DesertX Rally) a množstvo ďalších modelov. Viacero premiér prináša aj Honda, pričom hlavnou hviezdou bude nová špička rozširujúcej sa rodiny Hornet – model CB1000 Hornet. Suzuki ukáže tri novinky: GSX-8R, GSX-S1000GX a V-Strom 800. Vmoto privezie na výstavu Motocykel novinky zo sveta jednostopovej elektromobility, pričom slávnostne predstaví modely STASH a F01 – CITI. Harley-Davidson na Motocykel príde so štyrmi úplne novými modelmi: CVO Road Glide ST, CVO Pan America, Street Glide a Road Glide. Návštevníci tak uvidia novinky Harley-Davidson pre modelový rok 2024 naživo v absolútnej premiére. V piatok 8.3. budú môcť návštevníci v expozícii Harley-Davidson stretnúť aj autora projektu Public Enemy. Pepa Sršeň bližšie predstaví model, ktorý vychádza z motocykl Harley-Davidson Low Rider™ ST.

MR43 do Bratislavy prináša množstvo exkluzívnych modelov, medzi ktorými budú dve „špeciality“. Jedinečný dizajn, špičkové materiály a moderný odkaz na históriu si návštevníci budú môcť vychutnať v podobe motocykla Praga ZS 800, ktorého cena presahuje 100 tisíc eur. Zároveň bude na výstave predstavená „tajná“ novinka pre rok 2024: model Jawa 42 Bobber.

Motorky upravené na mieru aj veterány

Neodmysliteľnou súčasťou výstavy bude aj najväčšia custom show na Slovensku, Customs of Slovakia, ktorá exkluzívne predstaví najlepšie motorky vyrobené a upravené na mieru zo Slovenska aj zahraničia. Účasť prisľúbila poľská, maďarská, česká a chorvátska custom špička. Posledná menovaná, chorvátska CPR garáž so svojim Speed Bob-om vyhrala cenu neodbornej verejnosti na 120. narodeninách Harley Davidson v Budapešti v roku 2023. Atmosféru a zážitok doplní expozícia veteránov českej a slovenskej výroby. Návštevníci tiež budú môcť využiť služby barberov a obzrieť si tvorbu tatérov počas obľúbenej tattoo show.

Vystúpenia kaskadérov v znamení rýchlosti a adrenalínu

Ani v tomto roku na výstave Motocykel nebude chýbať množstvo adrenalínu, napätia a rýchlosti. Každý deň spestrí nádielka odvážnych a nebezpečných kúskov v podaní českého stuntridera Adama Peschla a jeho Special Brothers Team. Ukážky jazdy na zadnom kolese, ale aj show na štvorkolkách, drift show či stunt riding show určite nenechajú chladným ani jedného návštevníka.

Rally Dakar a závan exotiky na motorke

Záujemcovia tiež budú môcť nahliadnuť do „zákulisia“ Rally Dakar. Slovenský motocyklový pretekár Štefan Svitko, ktorý patrí medzi dakarskú elitu, ukáže, ako na Dakare spoločne so svojím tímom býva. Na výstave Motocykel si návštevníci budú môcť zblízka obzrieť jeho stan a dodávku, ale aj motocykel, na ktorom Svitko štartoval na tohtoročnom Dakare. Nebude chýbať ani menší motocykel, na ktorom bude štartovať na slovenských podujatiach v tomto roku.

Závan exotiky a slobody prinesie prednáška o jazde na motocykli cez tajomné Maroko, kde sa každá zákruta cesty stáva príbehom samotným. Prednášať bude sólocestovateľ a autor viacerých knižných motosprievodcov Pavol „Škorpo“ Škorpík, ktorý na motorke navštívil cez 30 krajín.

Rockové koncerty, súťaže a zábava

Mediálnym partnerom výstavy je Rádio ROCK, ktoré si pre návštevníkov pripravilo nádielku rockových koncertov, zábavy a súťaží. V sobotu 9. 3. od v čase od 14:00 do 17:00 budú na programe koncerty kapiel Zoči Voči a Green Day Tribute a najväčšie rockové hity všetkých čias. Programom budú sprevádzať moderátori Rádia ROCK Tomaggio, Ľupka, Sifon a Gza.

Každý návštevník so vstupenkou sa navyše počas výstavy bude môcť zapojiť do žrebovania o skvelé ceny. Hlavnou výhrou bude štýlový mestský skúter Suzuki Address 125.

Partnermi výstavy Motocykel sú zoznam.sk, startitup.sk, svetmotorov.sk, roadracing.sk, motocykel.sk, motoride.sk, motoscena.sk, finreport.sk, Svet motocyklov, Záhorácke rádio a Slovakia Ring.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *