Aj v Piešťanoch oceňovali dlhotrvajúce manželstvá

PIEŠŤANY 22. februára 2024 - V Piešťanoch v piatok 16. februára po štvrtýkrát ocenili dlhotrvajúce manželstvá. Odovzdávanie cien sa uskutočnilo v Mestskej knižnici Piešťany, pričom ich odovzdávali za Centrum pomoci pre rodinu riaditeľka Kristína Königová a za Mesto Piešťany primátor Peter Jančovič. Ocenenými sa stali Marta a Rudolf Gajdošíkovci (sú manželmi 65 rokov), Božena a Michal Dzielavoví (63 rokov) a Alžbeta a Bernard Vančoví (manželia 62 rokov).

„Vďaka video záznamom odhaľujem už štvrtý rok to tajomstvo «vitamínov pre vzťah». Dozvedám sa rôzne rady ako spoločne vydržať desiatky rokov. Oceňovanie najstarších manželských párov je aktom, kedy si pripomíname dlhoročné manželstvá, ktoré i napriek svojim životným ťažkostiam pretrvali až dodnes. Možno sa niekomu môže zdať, že každý rok je to o tom istom, ale opak je pravdou. Každé jedno manželstvo má osobitý prínos a dodáva neskutočnú nádej na možnosť žiť v krásnych, plnohodnotných a najmä milujúcich manželstvách. Ako ocenení hovoria, aj slnko zapadne, ale vždy opäť svieti,“ povedal organizátor oceňovania Michal Lipovský z Centra pomoci pre rodinu.
 
„Ste veľkou inšpiráciou pre nás všetkých. Stále ste oporami nielen jeden pre druhého, ale aj pre všetkých, ktorí sú okolo vás. Ste veľkými vzormi pre ostatných, ukazujete nám, ako sa prinášajú hodnoty, ktoré sa nesú celými generáciami. Chcem vám popriať veľa zdravia a krásnych spoločných chvíľ,“ povedal vo svojom príhovore primátor mesta Piešťany Peter Jančovič.
 
Nominovať manželské páry, ktoré spolu žijú už niekoľko desaťročí, bolo možné v rámci Národného týždňa manželstva, ktorý sa uskutočnil od 12. do 16. februára 2024. Vitamíny pre vzťah, to bola téma tohto podujatia v roku 2024. Nominácie od obyvateľov z Piešťan zbieralo združenie Centrum pomoci pre rodinu. V rámci oceňovania boli prezentované video svedectvá s ocenenými manželmi. Ich odkaz si môžete pozrieť aj na Youtube kanáli Centra pomoci pre rodinu.
 

 

facebook sharing button Zdieľaj
Aj v Piešťanoch oceňovali dlhotrvajúce manželstvá

Ocenenými sa stali Marta a Rudolf Gajdošíkovci (sú manželmi 65 rokov), Božena a Michal Dzielavoví (63 rokov) a Alžbeta a Bernard Vančoví (manželia 62 rokov). (Foto: Martin Ričány)

NOVINKY