Máte zapnutý Adblock!

Prosím vypnite Adblock na stránke Svetkuriozit.sk a znovu ju načítajte (F5). Ďakujeme

Umelá inteligencia (AI) sa stáva čoraz viac prítomnou v našom každodennom živote, a to nielen v oblastiach ako spracovanie dát či automatizácia, ale aj v tvorbe umeleckých diel. V posledných rokoch sme boli svedkami vzniku rôznych typov umeleckých diel generovaných AI, vrátane fotografií. Tu sú niektoré zo zvláštnych fotografií a najdivnejšie fotky, ktoré vytvorilo umelé umenie.

Melancholický Portrét:
Jedným z najznámejších príkladov umele vytvorenej fotografie je portrét „Edmond de Belamy“. Tento portrét bol vytvorený pomocou generatívnej adversálnej siete (GAN) a bol predaný na aukcii za vysokú sumu peňazí. Portrét vyvoláva zvláštny pocit melanchólie a tajomstva, ktorý pritiahol pozornosť mnohých.

Fantastická Krajina:
AI môže byť tiež použité na vytvorenie fantastických krajinárskych scenérií, ktoré sú úplne vymyslené. Tieto obrazy môžu zobrazovať neexistujúce miesta s úchvatnou krásou a detailmi, ktoré vyvolávajú pocit úžasu a pohody.

Surrealistické Snímky:
Niektoré AI algoritmy sú schopné vytvoriť surrealistické obrazy, ktoré kombinujú rôzne prvky do jedného záberu. Tieto obrazy môžu obsahovať neočakávané kombinácie objektov a scén, ktoré vyvolávajú zvláštne pocity a myšlienky.

Abstraktné Kompozície:
AI môže vytvoriť aj abstraktné najdivnejšie fotky, ktoré sa vyznačujú rôznymi farbami, textúrami a vzormi. Tieto fotografie môžu byť ľubovoľne komplexné a ich význam môže byť otvorený interpretácii diváka.

Futuristické Svety:
Niektoré AI algoritmy môžu generovať futuristické scenérie a mestá, ktoré vyzerajú ako niečo z budúcnosti. Tieto obrazy môžu obsahovať technologicky pokročilé budovy, vozidlá a mestské prostredia, ktoré podnecujú predstavivosť diváka.

Umelá inteligencia otvára dvere k nekonečným možnostiam v tvorbe umeleckých diel, vrátane fotografií. Aj keď niektoré z týchto fotografií môžu pôsobiť zvláštne alebo záhadne, je fascinujúce vidieť, aké jedinečné a nádherné diela môže vytvoriť AI.

najdivnejšie fotky

najdivnejšie fotky

najdivnejšie fotky

najdivnejšie fotky

najdivnejšie fotky

Zdroj: Boredpanda.com

Ako sa vám páčil tento príspevok?

Kliknite na hviezdu pre vaše hodnotenie!

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hlasov: 0

Zatiaľ žiadne hodnotenie! Buďte prvý, kto zahlasuje.

Komentáre

  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • Pinterest
This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :