Bude Zima slávistickým trumfem v boji o titul? Expert má jasno, týmu pomůže získat klíčové body

Bude Zima slávistickým trumfem v boji o titul? Expert má jasno, týmu pomůže získat klíčové body

Cíl je jasný. Slavia touží na konci sezony slavit titul. A tak na poslední chvíli přivedla zpět do Edenu stopera Davida Zimu (23). Obránce si pořídila z italského Turína za zhruba 100 milionů korun a ten by měl být trumfem v přetahované o titul se Spartou. Zima tak stál pořádný balík, stejně drahý byl jen Nicolae Stanciu, což z dua děla nejdražší hráče v historii české ligy. Jaké je pozadí návratu Davida Zimy? A jak si mladý Čech vedl v Itálii? To zhodnotil v pondělním Livesport Daily analytik a skaut společnosti 11Hacks Jakub Dobiáš.

Návrat třiadvacetiletého reprezentačního stopera Davida Zimy do pražské Slavie je největší událostí zimního přestupního okna v Česku. Bývalý hráč italského Turína podepsal v Edenu smlouvu do roku 2028. Olomoucký odchovanec má přispět k návratu ligového titulu do kabiny sešívaných.

VŠECH DOSAVADNÍCH 186 EPIZOD PODCASTU "LIVESPORT DAILY" JE K DISPOZICI ZDE

"Pokud bude mít Zima takovou výkonnost, jakou měl před pár lety a jakou očekáváme, a pokud na jaře dokáže zabránit pěti gólům navíc oproti svým konkurentům, tak Slavii dokáže získat něco kolem pěti bodů do tabulky. Pokud to tak opravdu bude, tak je to skvělý transfer a nemáme se o čem bavit," říká Jakub Dobiáš ze společnosti 11Hacks.

 

V pondělní epizodě podcastu Livesport Daily jsme také řešili:

Výkony Davida Zimy v Itálii z pohledu dat.

Hodnocení evropských stoperů.

Částku, za kterou se David Zima do Slavie vrátil.

Nový díl Livesport Daily najdete na oblíbených podcastových platformách – SpotifyApple Podcasts a Google Podcasts.

Diouf, Zima a Zmrzlý na soupisce EL budou, Staněk nikoliv. S Pechem se na jaře nepočítá, Ewerton opět zmizí