Ako vybrať správnu televíznu stenu?

Sponzorované odkazy:

Ako vybrať správnu televíznu stenu?

Pri výbere vhodnej televíznej steny do vašej obývačky je potrebné zvážiť voľný priestor a štýl vašej obývačky. Najlepší spôsob, ako to dosiahnuť, je hľadať inšpiráciu návštevou showroomov, prechádzaním katalógov alebo dokonca prezeraním obrázkov štýlových domov v časopisoch, alebo na internetových blogoch. Musíte si vybrať kúsok, ktorý sa hodí k dizajnovej schéme vášho domova.

Čo je potrebné zvážiť pri nákupe televíznej steny?

Akú máte televíziu? Veľkosť a rozmery vášho televízora určujú veľkosť vášho nového kúsku nábytku. Nejednajte unáhlene, nejde o investíciu na pár mesiacov. Navyše sledujte trendy, pokiaľ vyberiete TV stenu na mieru vašej súčasnej televízii, uvedomte si, že budete do budúcna limitovaní práve týmto rozmerom. Zakaždým, keď si kúpite nový televízor, by ste potom museli znova a znova nakupovať novú stenu, do ktorej ho umiestnite. To predsa nikto nechce, však? Majte na pamäti, že stena musí byť dostatočne hlboká a navrhnutá tak, aby nikde nevyčnievali potrebné káble na zapojenie televízora.

Veľkosť miestnosti

Ak máte veľkú obývaciu izbu, nájdite si pôsobivú televíznu stenu, ktorá doplní jeho veľkosť. Na druhú stranu, pokiaľ je váš obytný priestor maličký, budete si musieť vyberať z minimalistických televíznych stolíkov.

Aká je ideálna výška a pozícia televíznej steny?

Odborníci tvrdia, že ideálna poloha na sledovanie televízie je, keď sa spodná polovica obrazovky dostane do úrovne očí, keď sedíte. To umožní pohodlné sledovanie a zabráni akejkoľvek bolesti krku alebo nepohodlia. Skôr než sa vydáte do obchodu, snažte sa túto ideálnu výšku zmerať, s ohľadom na to, aký vysoký (nízky) máte gauč, či obľúbené televízne kreslo.

Štýl a dizajn

Bez ohľadu na to, aký štýl preferujete, vyberte si televíznu stenu, či stolík, ktorý bude vyhovovať vašim potrebám, a zároveň opticky doplní ostatný nábytok vo vašej obývačke. Vždy sa snažte premýšľať nadčasovo – to, že je v poslednej dobe veľmi moderný minimalizmus, neznamená, že bude in aj v budúcom roku. Pohodlnejšia a praktickejšia bude TV stena, do ktorej sa umiestnia aj reproduktory, domáce kino, náhradné káble, externé disky a jednoducho všetko, čo súvisí s domácou technikou, ozvučením a zážitkom so sledovaním televízora. Úložných priestorov aj vo veľkom byte nie je nikdy dosť.

Samozrejme – vždy môžete televízor pripevniť na stenu, pomocou stojana, ktorý býva súčasťou balenia drahších televízorov.

Odolnosť

Televízna stena by mala byť dostatočne pevná a odolná, aby uniesla váhu vášho televízora. Dávajte prednosť masívnemu drevu, ak máte doma malé deti, či domácich miláčikov, vždy radšej TV stolíky a steny pripevnite k stene a zvlášť aj televízor, pretože úrazov , kedy si na seba dieťa prevráti televízor, je naozaj veľa a väčšinou mávajú nepekné následky.

Článok Ako vybrať správnu televíznu stenu? bol publikovaný 3. února 2024 v 07.00 v rubrike Nábytok. Autorom článku je Petra Havlíková. Pre diskusiu slúži komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...