Prišlo to! Xavi po výbuchu oznámil dátum svojho odchodu z Barcelony

Xavi Hernández. Zdroj: SITA/AP

Prišlo to! Xavi po výbuchu oznámil dátum svojho odchodu z Barcelony

ŠPORT.sk • 27. jan 2024 o 22:28
Xavi po aktuálnej sezóne skončí na lavičke Barcelony. Tréner futbalistov katalánskeho tímu to oznámil na tlačovej konferencii po prehre 3:5 s Villarrealom.

Barcelona po takmer 30 rokoch inkasovala na domácom trávniku päť gólov. Po nečakanej prehre sa Xavi stretol s prezidentom klubu Joanom Laportom, aby sa rozhodli, ako ďalej. Xavi preto prišiel na tlačovú konferenciu s oneskorením. 

Niekdajšia opora Barcelony následne oznámila, že 30. júna skončí na pozícii hlavného trénera tímu. 

Xavi verí, že jeho odchod je pre klub najlepším riešením: „Odohrali sme veľmi smoliarske stretnutie, vo svojej kariére si na také ani nepamätám. Je veľkou ranou vidieť, ako hráči stratia zápas, v ktorom zmažú dvojgólové manko.“ 

Podľa niekdajšieho španielskeho reprezentanta by jeho odchod v konečnom dôsledku mohol uľahčiť situáciu v klube. Podľa svojich slov sa rozhodol už pred niekoľkými dňami. 

„Dosiahli sme bod, z ktorého nie je návratu. Dospel som k rozhodnutiu, že je čas na zmenu. Pred dvomi rokmi a tromi mesiacmi som bol riešením, ale teraz nechcem klubu brániť, nechcem byť problémový. Rozhodol som sa podľa svojho srdca a so záujmom o to najlepšie pre klub odísť 30. júna,“ povedal Xavi na tlačovej konferencii.