Štúdio Hagel's adidas Samba: Tenisky až veľmi pekné na nosenie
Natalia Kubica

Natalia Kubica

12/01/2024

Štúdio Hagel's adidas Samba: Tenisky až veľmi pekné na nosenie

Adidas Samba ovládli svet tenisiek v roku 2023 a vyzerá to, že tento trend zostane aj v roku 2024. Štúdio Hagel, známe svojimi experimentálnymi dizajnmi obuvi, prepracovalo tento klasický model. Poďme sa pozrieť na výsledok, ktorým je jedinečný pár topánok pripomínajúci vyšívané obrúsky!

Štúdio Hagel, popredné experimentálne dizajnérske štúdio so sídlom v Holandsku, vytvára inovatívne návrhy topánok od roku 2015. Spolupracovalo s niektorými z najväčších značiek v odbore, vrátane Off-White, Valentino, Moncler, Puma a ďalšími. Nedávno vytvorili ďalší úžasný design - tentoraz pre značku adidas.

A teraz si poďme porozprávať o adidas Samba teniskách - skutočnej hviezde show! Boli to najobľúbenejšie tenisky roku 2023, a to z dobrého dôvodu! Klasický dizajn týchto topánok je na svete už takmer 75 rokov a dodnes ide o jeden z najvyhľadávanejších modelov.

Tenisky Samba prešli v priebehu rokov niekoľkými premenami, medzi ktorými vynikajú spolupráca ako Wales Bonner x Samba, Pharrell x Samba a Sporty & Rich x Samba. Verzia tohto nadčasového modelu od Štúdia Hagel je však niečo úplne iné! Podľa dizajnérov sú inšpiráciou pre tieto tenisky vintage, ručne vyšívané obrúsky, ktoré im dodávajú elegantný vzhľad, vďaka ktorému sa na nohách takmer nehodia. Akoby patrili na stôl v luxusnej reštaurácii, nie na špinavé ulice.

Inšpirácia týchto tenisiek je rovnako jemná a prepracovaná ako látka, z ktorej sú vyrobené. Namiesto obvyklého semišu, kože alebo nylonu sa návrhári rozhodli pre jemný a hebký materiál, ktorý zdobí krásny kvetinový vzor. Každý panel je veľmi detailne prepracovaný, čo z páru robí skutočné umelecké dielo. Tenisky boli vyrobené v štyroch farebných prevedeniach: modrej, žltej, ružovej a bielej. Každý pár je doplnený svetlo šedými šnúrkami a na bokoch má výrazný nápis Hagel.

Zatiaľ nie je jasné, či sa tieto tenisky niekedy dostanú do predaja, ale akonáhle budeme vedieť viac, budeme vás informovať. Pokiaľ chcete byť informovaní o releasoch ďalších tenisiek, ktoré vás zaujali, pozrite sa na náš release kalendár.