Aký príbeh sa skrýva za Pharrellovou Louis Vuitton taškou za 1 milión dolárov?
Natalia Kubica

Natalia Kubica

04/01/2024

Aký príbeh sa skrýva za Pharrellovou Louis Vuitton taškou za 1 milión dolárov?

Utratili ste niekedy milión dolárov za tašku? Ak ste práve pozdvihli obočie a premýšľate, čo preboha môže odôvodniť takú vysokú cenu, nie ste jediní. Poďme sa bližšie pozrieť na Pharrellovu tašku Louis Vuitton Millionaire Speedy, ktorá sa stala jednou z najdiskutovanejších doplnkov roku 2023.

Pharrella Williamsa nie je potrebné predstavovať. Je to muž mnohých talentov, ktorý sa presadil od rapovania a hudobnej produkcie až po fashion designing. Na svojom konte má úctyhodnú zbierku 13 cien Grammy a je autorom mnohých najpopulárnejších piesní posledných dvoch desaťročí.

Okrem hudobných úspechov je tiež zakladateľom viacerých módnych značiek, napríklad Billionaire Boys Club a Ice Cream, a spolupracoval s najväčšími hviezdami v obore. Williamsove tvorivé práce sú všeobecne uznávané a vo februári 2023 bol menovaný kreatívnym riaditeľom menswearu pre Louis Vuitton, čím si upevnil svoju pozíciu poprednej osobnosti vo svete módy.

Pri svojom debute pri Louis Vuitton, sa Pharrell ukázal na Paris Fashion Week a predviedol kúsok zo svojej novej kolekcie. S jedinečnou taškou sa vydal na niekoľko prehliadok a upútal pozornosť mnohých ľudí. Luxusné projekty nie sú Williamsovi zďaleka cudzie, ale táto unikátna taška Speedy s názvom "Millionaire" ich posúva na ďalšiu úroveň, a to vďaka šokujúcej cene 1 000 000 USD.

Čo odlišuje tašku Millionaire Speedy od bežných tašiek Speedy? Poďme sa pozrieť na špecifiká tohto kúsku. Taška Millionaire Speedy je kompletne ručne vyrobená z mäkkej krokodílej kože a je na nej ikonický monogram Louis Vuitton a tiež zodpovedajúce hnedé akcenty. Uchá a ramenný popruh zdobené zlatým kovaním spolu s príveskami vykladanými diamantmi zaisťujú, že je naozaj luxusný. Kľúčový rozdiel spočíva vo voľbe materiálu - zatiaľ čo bežné tašky Speedy sa vyznačujú tuhým plátnom, krokodília koža je mäkká na dotyk. V spotrebiteľskom variante tiež nenájdete všetky lesklé doplnky.

Pharrell Williams vytvoril aj menej luxusnú verziu tašky Millionaire Speedy, keď vymenil krokodíliu kožu za inú, ale stále mäkkú. Krokodília koža je známa ako materiál náročný na spracovanie, najmä počas procesu farbenia, a jej použitie v pôvodnej taške vyvolalo pobúrenie organizácie PETA. Táto alternatívna koža je teraz dostupnou variantou na kúpu.

U značky Louis Vuitton nie je prekvapujúce, že taška Millionaire Speedy nie je dostupná pre bežných ľudí. PJ Tucker zdieľal screenshot obrazovky stránky produktu Millionaire Speedy s označením "for internal use only", ktorý fanúšikom prezradil, že tašku je možné zakúpiť prostredníctvom žiadostí na zákazku. Ako už bolo povedané, na získanie tejto tašky je stále treba byť pokladaný za VIP, čo znamená, že ide o to mať spojenie buď s Pharrellem, alebo s LV.

Taška sa dodáva v piatich rôznych farbách. Vedľa žltej varianty, ktorú Pharrell predviedol už skôr, sú k dispozícii aj varianty "Rouge" (červená), "Vert" (zelená), "Bleu" (modrá) a "Marron" (hnedá). Prvým veľkým menom, ktoré sa s touto drahou kabelkou objavilo, bola Rihanna, ktorá v kampani Louis Vuitton predviedla všetky farby kolekcie. Následne sme mohli vidieť LeBrona Jamesa v hlavnej úlohe ďalšej kampane Louis Vuitton. Nosil ju aj na zápas a Jacob Elordi bol vidieť v uliciach s jednou z nich.

Taška Millionaire Speedy vzala módny priemysel útokom. Či už táto taška stojí za svoju cenu, alebo nie, je ťažké jej uprieť vplyv, ktorý vyvolala. Pharrell Williams je meno, ktoré vždy dokáže prekvapiť, od jeho hitov, ktoré bodujú v hitparádach, až po jeho špičkové módne designy. S taškou Millionaire Speedy posunul luxus na novú úroveň. Tešíme sa, s čím príde nabudúce, najmä v spojení so silou značky Louis Vuitton.