Internetové podvodyTOP

Vraj EURO zanikne a Čína zbohatne: kryptomena Yuan International AI

Vraj EURO zanikne a Čína zbohatne: kryptomena Yuan International AI
5 (100%) 1 hlas[ov]

V mnohých prípadoch, keď narazíme na prehliadač mimo vlastný počítač, stretávame sa s presmerovaním, či home page MSN International. Najmä Microsoft Edge máva často toto ako svoju štartovaciu stránku. Aj v autobusoch Arriva ak sa pripojíte k bezplatnému internetu, inžinieri nevymysleli nič lepšie, ako redirect na MSN.com. MSN samotný hrozbou nie je, je bežným médiom a jedným z najstarších portálov. Problém je inde.

Je pre nás však zarážajúce, že MSN international, teda stránka MSN pre mimoamerických ľudí zverejňuje nebezpečné podvodné reklamy priamo na svojom vstupnom webe. Konkrétnu reklamu, na ktorých čínske úrady, predstavitelia a politici vyhlasujú, že EURO končí, krachuje, zlyháva, alebo iné výmysly, sa opakujú minimálne od septembra 2023. Čína tvrdí euro zanikne  a kryptomena

inzercia:

Dnes sme však narazili na asi najväčší featured obrázok a reklamu, ktorá celkom dômyselne vyzerala ako plnohodnotný článok. Nejde pritom o žiadne ekonomické spravodajstvo, ale znova o tú istú nepochybne poriadne drahú reklamu. EURO pritom nezomiera a ani nekončí. Podvodníci len chc svoje obete nalákať na falošný portál PRAVDA, ktorý pritom sídli na celkom inej doméne, na falošný článok, na falošného redaktora Šimečku, na falošný článok a aj na falošného šľachtica, ktorého by do titulu Sir musela pasovať britská kráľovná, ale to podvodníci nevedia.

Čína tvrdí euro zanikne  a kryptomena

Nejde o žiadnu pravdu, ani rozhovor, ani reálnych ľudí

Na podvodných stránkach vubiraz.com sa nenachádza žiadne reálne spravodajstvo, len fingovaný podvodný rozhovor. Zdrojový kód je poľský, všetko interné a pôvodné je poľské. Prekladá sa do podivnej češtiny. Stránky obsahujú nehorázne bludy a aby to nestačilo, opakujú nezmyselné frázy o investovaní, ale nič o údajnom krachu EUR a vzostupe Číny. Podvodníci sa pokúšajú vytvoriť dojem, že Čína ruší svoju menu a zavádza kryptomenu. Celý zázrak na zarábanie peňazí, o ktorom sa podvodníci snažia vytvoriť dojem ako úžasnej príležitosti na rýchle zárobky, nazývajú Yuan International AI. AI má znamenať spojenie s umelou inteligenciou. Šmejdi stojaci za týmto podvodom vymysleli mená, informácie, portál, aj platformu, o ktorej neexistuje na relevantných miestach žiadne hodnotenie, alebo analýza. Potvrdenie pravosti, fungovania a účinnosti, či úspešnosti. Ide tak o ďalší nástroj, ktorý hltá peniaze dôverčivých ľudí, prezentuje sa podvodnými reklamami s podvodnými tvrdeniami s nereálnymi menami a neexistujúcimi ľuďmi.

Vyhnite sa nástroju Yuan International AI oblúkom

Vyhnite sa mu veľkým oblúkom, podobne ako tomuto druhu reklám. Ak to systém dovolí, pokúste sa ho nahlásiť. My sa budeme snažiť osloviť MSN s otázkou, ako je možné prezentovať takúto reklamu tak dlho a či vôbec preverujú, čo sa im na stránkach prezentuje mimo USA. Vám odporúčame prehodnotiť svoju dôveru v tento a podobné systémy rovnako tak.

Pomohli sme vám? Pomôžete vy nám?

V prípade záujmu o pomoc z vašej strany smerom k nám nám postačí naozaj málo. Mimo zdieľanie našich článkov nám pomáha ľubovoľný príspevok na "kávu" a chod stránok na nasledovné údaje:

Číslo účtu: SK84 8330 0000 0026 0029 5817
Dôležitý je variabilný symbol: 8188900864

Príspevok na "kávu" (v kaviarni pokojne v cene okolo 1 EURO) je v skutočnosti príspevok na chod stránok u webhostingovej spoločnosti. Ďakujeme za Vašu pomoc. Viac o podpore portálu nájdete v tomto článku.
QR platba donate, podpora HOAX.sk

inzercia:

Aké máte z článku a témy pocity?

Rozčúlený
0
Šťastný
3
Milujem to
1
Nie som si istý
0
Hlúposť
1
Šéfredaktor portálu HOAX.SK a jeho súčasť od roku 2012. Nadšenec Hviezdnych vojen, cyklistiky, streľby, potápania, ale aj bezpečného pohybu v online priestore. Bývalý učiteľ informatiky, v súčasnosti vyhľadávač problémov a autor viacerých tém o internetovej bezpečnosti.

    Mohlo by vás zaujímať aj nasledovné:

    Viac v rubrike:Internetové podvody

    Komentáre sú ukončené