Niche vs. mainstreamové parfumy: aký je medzi nimi rozdiel?

Pojem „niche parfém“ vo svete parfémov a vôní silno rezonuje. Čo však v skutočnosti znamená? Je to len synonymum pre luxus, alebo je v tom niečo viac? Niche parfémy sú vzácne vône, ktoré sa vyrábajú v obmedzenom počte z ťažko dostupných ingrediencií. Od bežných parfémov sa líšia svojou jedinečnosťou a sú jasnou voľbou pre každého, kto sa nebojí vyčnievať z davu.

Ste pripravení byť niche?

Byť niche znamená byť originálny a výnimočný, jeden z mála vyvolených, ktorých spája odvaha a vkus. Vychutnávate si vzácne ingrediencie, z ktorých každá má svoj príbeh jedinečnosti, a zároveň ste fanúšikom intenzívnych parfémov s vysokým podielom vonných zložiek? Potom ste pripravení – objavte tieto vzácne parfémy a zamilujte sa do ich jedinečnosti.

Niche parfumy predstavujú luxus

Výrobcovia niche parfémov si veľmi starostlivo vyberajú, komu a tiež kde budú svoje umelecké diela ponúkať. Či už parfémy pochádzajú z rodinných podnikov, alebo ich v limitovaných edíciách vyrábajú tradičné parfumérie, nesnažia sa osloviť každého. Značky si razia vlastnú cestu a prostredníctvom vôní rozprávajú príbehy a odovzdávajú posolstvá. Ak teda narazíte na niche parfémy, hovorí to o jednom – ste na mieste, ktoré výrobcovia niche parfémov rešpektujú a dôverujú mu. A možno aj to, že vás tam zavial osud a vy máte možnosť nahliadnuť do sveta vzácnych vôní a aróm.

Nevzdávajte sa mainstreamových parfémov

Netreba odsudzovať mainstreamové parfumy, ich popularita vždy bola, je a bude obrovská. Popredné svetové značky každoročne predstavujú nové vône, ktoré si okamžite získajú fanúšikov. Kombinácie vôní vznikajú po dôkladnom testovaní a skúškach, často priamo v záhradách parfumérov alebo módnych domov. Ich variácie a široký sortiment majú svojich verných zákazníkov a jemnejšie kolínske a toaletné vody sú ideálne na každodenné nosenie alebo šport.


Zdroj foto: Oleksandr Shatyrov / Shutterstock.com