Vážení čitatelia,

PhDr. Dušan Piršel
PhDr. Dušan Piršel
PhDr. Dušan Piršel

PhDr. Dušan Piršel

Vážení čitatelia,

je to neskutočné, ako sa míňajú dni, mesiace a roky. Opäť to bolo len obhliadnutie a prešiel celý rok.

Až mám stále naliehavejší pocit, že sa ten čas zrýchľuje a máme znovu Vianoce.

Vianoce sú nielen čarovným slovom vyvolávajúcim a symbolizujúcim pocit dobra, pokoja, rodinnej spolupatričnosti, spokojnosti a pohody, ale aj vítanou príležitosťou, pripomenúť si to, čo nám odchádzajúci rok priniesol, zaželať si splnenie všetkého, čo si prajeme v roku nastávajúcom a poďakovať sa všetkým tým, ktorí ste nastavili dôležité parametre na úspešné zvládnutie roku 2023.

Vianoce sú tiež vzácnou príležitosťou na zamyslenie sa nad významom našej  spolupatričnosti a vzájomného spolužitia. Veď ak uvažujeme o význame a zmysle nášho života, nie je snáď najviac naplnený životmi iných?

Doprajme si preto úsmev, milé gesto, priateľskosť a láskavosť nielen vo vzácnych vianočných chvíľach, ale pokúsme sa o ne aj vo chvíľach každodenných.

Uchováme tak maličký čriepok Vianoc po celý rok. Nech sa nám teda spoločne darí prekonávať prekážky, napredovať, byť kreatívnymi a napĺňať ciele, ktoré si na prahu Nového roka zadefinujeme.

A v žiadnom prípade nesmieme dopustiť triumf zla.

Podľa môjho názoru, treba odporovať zlu tam, kde môžeme vytvárať aspoň drobné ostrovčeky dobra. Či to ale zmení súčasnú mocenskú štruktúru sveta, či odoženie, zažehná zlé zámery mocných?

Na druhej strane každá kvapka dobra, ktorú osobne nainfikujeme sa počíta nielen nám osobne ale pridáva sa na účet všetkým.

Ale čo je možno záchytný bod, že zlo nikdy nezvíťazilo celkom nad dobrom a to je nádej aj viera, aj potvrdenie vyššieho princípu.

 

Dušan Piršel

Ak máte otázku, tip na článok, návrh na zlepšenie alebo ste našli chybu, napíšte na redakcia@postoj.sk
Diskusia
Diskusia

Diskutovať môžu exkluzívne naši podporovatelia, ktorí prispievajú od 5,- € mesačne alebo 60,- € ročne. Pridajte sa k nim teraz, prosím.

Ak máte otázku, napíšte, prosím, na diskusie@postoj.sk. Ďakujeme.