Ostuda na letišti v Katovicích, 26 podnapilých fanoušků Sparty nevpustili do letadla

Letadla letecké společnosti Wizz Air a dalších dopravců na letišti v polských Katovicích. Foto: Katowice Airport / Piotr AdamczykLetadla letecké společnosti Wizz Air a dalších dopravců na letišti v polských Katovicích. Foto: Katowice Airport / Piotr Adamczyk

Proti agresivní skupince musela zasáhnout pohraniční stráž.

Část fanoušků fotbalové Sparty Praha neodletěla na zápas skupinové fáze Evropské ligy UEFA s kyperským týmem Aris Limassol. Pro 26 lidí skončila cesta už na letišti v polských Katovicích, odkud měli se společností Wizz Air zamířit do Larnaky. Deníku Zdopravy.cz informaci potvrdil mluvčí letiště Piotr Adamczyk.

Skupinka 26 osob začala podle Adamczyka před odbavovací přepážkou popíjet alkohol. Přítomný personál je upozornil, že pokud nepřestanou, nikam nepoletí. Fanoušci v tom však pokračovali, a to i u odletové brány. Skupinku následně vykázali zaměstnanci handlingové společnosti, avšak došlo ke konfliktu. Zasáhnout musela pohraniční stráž.

Mluvčí katovického letiště uvedl, že o vyloučení podnapilých fanoušků z letu žádali rovněž ostatní cestující. Letiště má prý celou situaci zdokumentovanou na bezpečnostních kamerách.

Ředitel komunikace AC Sparta Praha na dotaz deníku Zdopravy.cz napsal, že na Kypr cestovala oficiální klubová výprava v průběhu středy z Prahy. K incidentu tak klub nemá bližší informace.

Tagy KTW Letiště Katovice Sparta Sparta Praha
66 komentářů