Internetové podvodyTOP

Pozor: Urovico pre únik moču + oklamaní dôchodcovia

Ohodnoťte článok

Na internete je už Urovico dlhšie, no v offline svete, lákajúc do nebezpečnej pasce nepripravených dôchodcov, môže zaútočiť nečakane. Najčastejší prototyp príbehu sa opakuje. Starí rodičia volajú vnukom a deťom, či môžu zavolať do obchodu a preveriť, prečo platili 150 eur, ak mať lieky na únik moču zadarmo. Uverili sľubom v inzeráte, v akejsi podivnej reklame v skutočných novinách, akým veria roky. Tlač pritom neváhala reklamu na podvodný prípravok a na podvodného predajcu zverejniť. Urovico v inzeráte nie je menovaný. No po objednávke a doručení zásielky prichádza prípravok, o ktorom sa dočítate až na internete. Chváli ho 10 webov z desiatich. Každý z týchto desiatich je pritom narafičený fingovaný podvodný recenzný článok, ktorý pritom nie je recenziou. Len popisom. Ľudia sú v pasci a svojich práv sa nedovoláte.

urovico

inzercia:

Najlepšia možná cieľovka sú starší ľudia, čiže aj reálne pacienti problému úniku moču, ktorí chcú svoje zdravie riešiť. Práve na jeseň a počas zimy sa pritom v normálnych vierohodných tlačených médiách objavujú reklamy na prípravok na liečenie úniku moču, pri ktorom je napísané, že je 100% refundovaný. Vytvárajú falošný pocit, že prípravok bude zadarmo. Reálne však pri platení platíte kuriérovi 150 EUR a dôchodca tieto peniaze zaplatí, ak pôsobí pred kuriérom ako neschopný, alebo človek neorientujúci v tom, čo objednal.

 

Podvodníci s prípravkom proti úniku moču vedia čo robia

V inzeráte sa nachádza ako zadávateľ inzercie len akýsi Affiliate subjekt. Ohradzuje sa, že prípravok nie je liekom. Jasné menovanie, pôvod, výrobca, nič z toho nie je jasné. Je prekvapením až do prijatia zásielky. 100percentná refundácia sa nekoná. Napriek tomu, že inzerát obsahuje informáciu o prvých 1000 zásielkach plne refundovaných do 16.12. 2023 a objednávate tak rýchlo s dôverou, že stíhate ešte v deň prijatia týždenníka, že je to dosť zásadné zistenie – platba pri bránke vo výške 150 eur je skrátka prekvapením.

V offline (tlač) si dovolia menej. názov prípravku neuvedú, pretože máte čas si ho pozrieť a preveriť. Ale v online svete nájdete rôzne podivné zmienky, množstvo usmiatych ľudí, ktorým vraj prípravok pomohol. Usmievaví ľudia sú však pokradnuté fotografie z iných stránok. Rovnako tak vymyslený lekár, ktorý sa na Slovensku uvádza ako Anton Kováč má vo fínsko meno Lars Petterson a v Chorvátsku zase meno Luka Horvat. Snímky týchto stránok dávame k nám na facebook.com/hoaxsk

Anton Kováč urovico

 

Stalo sa? Dostali ste sa do pasce?

Tento článok je tu v záujme zachrániť peniaze dôverčivých ľudí, ktorí nechcú do žalúdka a ostatným vnútornostiam dopriať zážitok neznámej látky neznámeho pôvodu a zloženia. Poškodenie zdravia, pečene, orgánov, či iných častí tela príjmom neznámej látky s takýmito vlastnosťami by bolo mimoriadne komplikovane riešiteľné. S doživotnými následkami totiž netušíte, kto môže za takéto poškodenie zdravia a koho za to viniť. Ak už ste sa dostali do pasce a až po prijatí zásielky zisťujete, čo je jej obsahom, urobte nasledovné.

Zhodnoťte, či prípravok bez jasného pôvodu, s množstvom falošných pochvalných recenzií na internete na portáloch bez pozadia a prevádzkovateľa, chcete vyskúšať. Alebo nerozbalené balenia otrepte o hlavu neznámym predajcom, ktorí nemajú záujem o spokojného zákazníka, inak by umožňovali jasné a zrozumiteľné možnosti vrátenia a reklamácie. Zásielka mala obsahovať dôkladný príbalový leták, jasné zloženie, pôvod, registrácie, či iné dôležité informácie a kontakty. Prípravok však nie je nikde registrovaný a mnoho informácií pri jeho preverovaní skôr svieti červenou s výkričníkmi. Hoax.sk tu nie je od toho, aby verejnosti zakazoval. Odporúčame však zvážiť požívanie takýchto neznámych prípravkov. Najmä ak je ich výroba, predaj a vymyslené príbehy o účinkoch cieleným podvodom a cestou, ako nalákať čo najviac ľudí do pasce.

Čo by ste mohli spraviť v záujme riešenia

Inzerát hlási, že viac ako 160 000 Slovákov už prípravok vyskúšalo. Vieme o štyroch podvedených zneužitých nespokojných zúfalých ľuďoch a ich rodinných príslušníkoch, ktorí zväčša ani len netušili, že niekto z ich rodiny je schopný obísť internet a siahnuť po prípravku, o ktorom by sa na internete stihli dozvedieť dostatok varovných informácií.

  • Pokúste sa v prijatých informáciách získať informácie pre reklamáciu a požiadavku vrátenia peňazí. Ak už inzerát uvádza, že má byť prípravok 100 refundovaný, tak nech sa predvedú teraz s refundovaním celých starostí pri vracaní tovaru.
  • Priložte list, kde uvádzate, že ide o reklamáciu z dôvodu zavádzajúcej reklamy, zavádzajúcich informácií a odmietaní konzumovať prípravok neznámeho pôvodu bez potrebných registrácií a overení kontrolných úradov, či existujúcich vierohodných laboratórií. Registrácia takýchto prípravkov má totiž zaistiť, aby sa národ neotrávil a hromadne nezlyhávala pečeň tisíckam ľudí len tým, že uveria článku o „novej metóde“ a vymysleným lekárom a ich vymysleným výskumom.
  • Požadujte peniaze späť, priložte svoje IBAN číslo účtu a prípravok posielajte zabezpečený proti poškodeniu. To pre prípad, aby nedošlo k vyjednávaniu o poškodení a kompenzácii, alebo vyhrážaniu sa predajcu, ako tomu bolo v minulosti pri iných prípravkoch, kde sa predajca nevyberavým spôsobom oháňal poškodením spätnej zásielky a vrátením len časti sumy.

Postup a jednanie predajcu, celý marketing a informácie, či poskytnuté poradenstvo je podávané absurdne nejasným spôsobom, podozrivými cestami a vytvára niekoľko nebezpečenstiev. jednanie, marketingový a obchodný plán tohto prípravku a predajcu je neprípustný.

Upozornenie: Čítajte prosím s porozumením

Na tento druh článku nám každý týždeň reagujú nepozorní čitatelia podivnými emailmi a žiadosťami, či objednávkami prípravkov na dobierku. Zrozumiteľne a jasne opakujeme, že pred podvodmi varujeme. Prípravky nepredávame. Nekontaktujte nás so žiadosťou o zakúpenie žiadneho z popisovaných prípravkov. Neposielajte nám celé adresy a popisy cesty pre kuriéra, ani podrobnosti o vašom zdravotnom stave. Prípravky neskladujeme, nepredávame, neponúkame. Prosíme, čítajte s porozumením. Ak ešte stále napriek tomu netušíte, o čom tento článok a portál je, prosíme, pri veľkej chuti objednávať a čakať kuriérov, siahnite po knihe:  https://www.martinus.sk/725617-ne-bezpecny-internet/kniha – pri jej písaní som ako autor myslel priveľmi často na tieto prípady a nepochopenie nepozorných čitateľov. Preto je mnoho textu prispôsobené úplným začiatočníkom. Aj dôchodcom bez veľkých skúseností s internetom.

Poďakovanie – dnešný dôležitý zdroj – Miška.

Pomohli sme vám? Pomôžete vy nám?

V prípade záujmu o pomoc z vašej strany smerom k nám nám postačí naozaj málo. Mimo zdieľanie našich článkov nám pomáha ľubovoľný príspevok na "kávu" a chod stránok na nasledovné údaje:

Číslo účtu: SK84 8330 0000 0026 0029 5817
Dôležitý je variabilný symbol: 8188900864

Príspevok na "kávu" (v kaviarni pokojne v cene okolo 1 EURO) je v skutočnosti príspevok na chod stránok u webhostingovej spoločnosti. Ďakujeme za Vašu pomoc. Viac o podpore portálu nájdete v tomto článku.
QR platba donate, podpora HOAX.sk

inzercia:

Aké máte z článku a témy pocity?

Rozčúlený
1
Šťastný
0
Milujem to
0
Nie som si istý
0
Hlúposť
0

Mohlo by vás zaujímať aj nasledovné:

Viac v rubrike:Internetové podvody

Komentáre sú ukončené