José Antonio Reyes

José Antonio Reyes Zdroj: reuters

Manželka bývalého hráča Arsenalu našla štyri roky po jeho smrti dojemný odkaz

ŠPORT.sk • 13. nov 2023 o 17:05
José Antonio Reyes zomrel pri autonehode v roku 2019, keď jeho vozidlu vybuchla pneumatika a v tom čase 35-ročný futbalista nabúral vo vysokej rýchlosti. Spolu s ním zahynul aj jeho bratranec Jonathan, ďalší cestujúci bol vážne zranený.

Španielsky krídelník pôsobil okrem Arsenalu aj v Seville a pred vzájomným zápasom oboch tímov v Lige majstrov, ktorý sa uskutočnil minulý mesiac, tréner „kanonierov“ daroval prezidentovi Sevilly kyticu kvetov ako symbol ich spoločného smútku.

Manželka Josého Antonia Reyesa v príspevku na sociálnej sieti prezradila, že štyri roky po smrti svojho manžela našla dojemný odkaz, ktorý jej niekedy napísal. „Šťastného Valentína. Nezabudnem na teba ani na diaľku,“ písalo sa v riadkoch od zosnulého futbalistu.

„Zakaždým, keď sa pozriem na tú správu, cítim, ako keby ma pohladil. Dnes niektoré slová nadobúdajú ešte väčšiu silu. V poslednom čase som mala viacero náznakov, niekedy vám o nich poviem,“ dodala Noelia López.

José Antonio Reyes prestúpil v januári 2004 zo Sevilly do Arsenalu a v prvej sezóne na Emirates Stadium odohral 13 zápasov, v ktorých strelil 2 góly, o rok neskôr zaznamenal 9 presných zásahov v 30 zápasoch. Počas jeho poslednej sezóny v drese Arsenalu pomohol svojmu klubu dostať sa až do finále Ligy majstrov.

Jeho výkony mu v lete 2006 zabezpečili prestup do Realu Madrid a v roku 2012 sa druhýkrát upísal Seville, kde strávil ďalšie 4 roky svojej kariéry. Tesne pred tragickým úmrtím Josého Antonia Reyesa podpísal jeho syn zmluvu s akadémiou Realu Madrid a zahral si zaň na úrovni U16 a U17. Začiatkom tohto roka uzavrel s Madridčanmi profesionálny kontrakt po tom, čo zaujal v druhom tíme.

„Je to pre mňa veľmi výnimočný moment. Podpísal som svoju prvú profesionálnu zmluvu s Realom Madrid a chcem sa poďakovať klubu za dôveru a mojej rodine za podporu. Budem robiť všetko, čo je v mojich silách, aby som sa dostal čo najďalej,“ napísal 16-ročný syn zosnulého futbalistu na sociálnej sieti.