14 krajánků z české TELH? Slovákům jich nakonec dorazilo „jenom“ 12

Foto: Facebook Hockey Slovakia

7. listopadu 2023, 12:02

Adam Bagar

Kouč slovenské reprezentace Craig Ramsay musel udělat před Německým pohárem hned čtyři změny v nominaci, na pondělním srazu v Bratislavě se mu nakonec hlásilo „jen“ 12 krajánků z české extraligy.

Z původní nominace vypadli vítkovický obránce Mário Grman a plzeňský útočník Adrián Holešinský. Z důvodu zranění či nemoci nemohou tamní kouči využít ani služeb zadáka Dávida Mudráka a forvarda Petera Zuzina, jenž dřív působil i v Olomouci a Třebíči.

Trenérský štáb tak na uvolněné pozice povolal beky Samuela Haina ze Zvolena a Marka Korenčíka. Ten rozšířil počet nominovaných hráčů ze sedmého Slovanu Bratislava, který vede Vladimír Růžička, už na pět! „Nevidím pro to důvod, zbytečně to vyvolává negativní energii,“ uvedl na Twitteru uznávaný slovenský novinář Tomáš Prokop.

Ofenizvní řady doplnili zvolenský Juraj Šiška a popradský Andrej Kukuča, toho společně s Korenčíkem čeká premiéra v barvách národního týmu. Přidali se tak k debutantům Mateji Kašlíkovi a Silvesteru Kuskovi, který aktuálně působí na Hané.

„Když vypadl Grman, vybrali jsme si Haina. Je podobným typem hráče, který je využitelný v oslabeních a dobře pracuje v defenzivní zóně. Kukuča s Šiškou jsou velmi produktivní ve svých týmech a na útočníky mají zároveň dobré proporce. Korenčík byl povolán prakticky na poslední chvíli. Moc se líbil Craigovi Ramsaymu, který ho déle sledoval. Je prototypem hráče, který nám zapadl na uvolněné místo v sestavě,“ uvedl na webu hockeyslovakia.sk asistent trenéra Peter Frühauf.

Poměr nominovaných ze slovenské a české extraligy je tak po změnách 11:12. Na úvodní akci sezony vyrazí brankáři Samuel Hlavaj z Plzně a Matej Tomek z Litvínova, beci Michal Ivan z Liberce, Peter Čerešňák s Martinem Bučkem z Pardubic a v útoku jejich spoluhráč Matej Paulovič, dále brněnský Lukáš Cingel, Bílý Tygr Martin Faško-Rudáš, Oceláři Patrik Hrehorčák a Miloš Roman, královéhradecký střelec Oliver Okuliar a už zmíněný kohout Silvester Kusko.

Slováci sehrají na Německém poháru v Landshutu tři utkání. A vzhledem k tomu, že se na stejném místě koná i turnaj žen, v zajímavých časech. Ve čtvrtek 9. listopadu hrají od 12:30 s Rakušany, v sobotu od 11 hodin s Dány a den nato od 14:30 s domácími hráči.

Nominace Slovenska na Německý pohár 2023

Brankáři:
Samuel Hlavaj (Plzeň, Česko), Matej Tomek (Litvínov, Česko).

Obránci:
Michal Beňo, Andrej Golian, Marek Korenčík (všichni Slovan Bratislava), Peter Čerešňák, Martin Bučko (oba Pardubice, Česko), František Gajdoš (Nitra), Samuel Hain (Zvolen), Michal Ivan (Liberec, Česko).

Útočníci:
Jozef Baláž (Trenčín), Lukáš Cingel (Kometa Brno, Česko), Martin Faško-Rudáš (Liberec, Česko), Patrik Hrehorčák, Miloš Roman (oba Třinec, Česko), Matej Kašlík, Juraj Šiška (oba Zvolen), Andrej Kukuča (Poprad), Silvester Kusko (Olomouc, Česko), Jakub Minárik, Samuel Takáč (oba Slovan Bratislava), Oliver Okuliar (Hradec Králové, Česko), Matej Paulovič (Pardubice, Česko).

Realizační tým:

Generální manažer: Miroslav Šatan
Manažerka: Zuzana Chrenková
Hlavní trenér: Craig Ramsay
Asistenti trenéra: Peter Frühauf a Róbert Petrovický
Trenér brankářů: Ján Lašák
Video analytik: Igor Andrejkovič
Kondiční trenér: Róbert Bereš
Lékař: MUDr. Roman Hunák
Fyzioterapeut: Vladimír Čavojec
Kustodi: Marek Jenčík a Juraj Stopka

Program Německého poháru 2023 v Landshutu

Čtvrtek 9. listopadu:
12:30 Rakousko – Slovensko
19:45 Německo – Dánsko

Sobota 11. listopadu:
11:00 Slovensko – Dánsko
18:00 Německo – Rakousko

Neděle 12. listopadu:
11:00 Dánsko – Rakousko
14:30 Německo – Slovensko

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz