Jasno
12°
Bratislava
V korupčnej kauze bývalého šéfa SNS Jána Slotu padol ďalší verdikt
Zdielať na

V korupčnej kauze bývalého šéfa SNS Jána Slotu padol ďalší verdikt

BANSKÁ BYSTRICA / V korupčnej kauze bývalého šéfa SNS Jána Slotu padol ďalší verdikt. Špecializovaný trestný súd v Banskej Bystrici odsúdil muža, ktorý mal cez Slotu sprostredkovať úplatok pre žilinského sudcu Pavla Polku. Za 10 tisíc eur mal vybaviť zmiernenie trestu. Podnikateľ Roman Kudláček na súde vinu priznal.

​Sudca schválil dohodu o vine a treste, ktorú uzavrel prokurátor s obvineným. "Uložil mu peňažný trest vo výške 8 tisíc eur," informovala Katarína Kudjaková, hovorkyňa ŠTS v Pezinku. 

Podnikateľ Roman Kudláček priznal, že sprostredkoval stretnutie s bývalým šéfom SNS, ktorý mal kontakty na ex sudcu Pavla Polku. Od muža odsúdeného za dopravnú nehodu zobral Kudláček 10 tisíc eur, ktoré odovzdal na stretnutí Jánovi Slotovi. Peniaze mali potom skončiť u bývalého sudcu, ktorý za to zmiernil pôvodný nepodmienečný trest. "Klient sa priznal ku skutku, ktorý mu bol kladený za vinu," potvrdil obhajca Martin Pohovej.

​V prípade, že by peniaze nezaplatil, súd mu vymeral náhradný 8-mesačný trest. Rozhodnutie súdu je právoplatné a nedá sa proti nemu odvolať.

V korupčnej kauze už bol právoplatne odsúdený aj Vladimír Machaj, ktorý úplatok dával a to na dvojročný podmienečný trest. Ján Slota dostal rovnaký trest ešte v júni, no odvolal sa na najvyšší súd.8

Súvisiace články

Najčítanejšie správy