utorok 22. augusta 2023

Butter Gobi (Maslový karfiol) / Butter cauliflower


ČO POTREBUJETE (na asi 3 porcie):

1 menší karfiol


na pastu:

olej + plátok masla

4 klinčekov

1 zelený kardamóm

1 väčšia červená cibuľa

1 lyžička cesnakovo zázvorovej pasty

2 stredne veľké paradajky

1 lyžica kešu orechov


2 lyžice bieleho nesladeného jogurtu 


na karí:

2 lyžice oleja + hrubý plátok masla

ázijský bobkový list

1 zelená chilli paprička 

1/2 lyžičky mletej kurkumy 

1/2 lyžičky kašmírskeho chilli korenia 

1/2 lyžičky mletého koriandru 

1/2 lyžičky tmavej rímskej rasce 

1/2 lyžičky garam masala

soľ 


voda podľa potreby 

1 lyžica sladkej smotany

1 lyžička sušených lístkov senovky gréckej 

malá hrsť čerstvej koriandrovej vňate




AKO POSTUPOVAŤ:

Na pastu:

V kadhai zohrejeme olej a maslo. Pridáme klinčeky a kardamóm a necháme ich rozvoňať.

Pridáme nakrájanú cibuľu, cesnakovo zázvorovú pastu, premiešame a na miernom ohni restujeme cibuľa domäkka.

Potom pridáme nakrájané paradajky, kešu, premiešame a pod pokrievkou dusíme asi 20 minút. Občas ich premiešame. 


Zmes na pastu necháme vychládnuť a rozmixujeme s trochou vody (v ktorej sa varil karfiol) na hladkú pastu. Odložíme bokom do daľšieho použitia. 


Na karí:

V tom istom kadhai zohrejeme olej a maslo. Pridáme bobkový list, chilli papričku (môžeme ju buď nechať vcelku alebo pozdĺžne prekrojiť na polovicu), všetky koreniny, soľ a chvíľku restujeme.


Pridáme pripravenú pastu, jogurt a na miernom ohni pod pokrievkou dusíme asi 10min, pasta a olej sa oddelia. Počas dusenia aspoň raz premiešame. 

Potom pridáme vodu (v ktorej sa varil karfiol) na upravenie konzistencie, premiešame a povaríme 5min.


Pridáme smotanu, senovku a karfiol, varíme na miernom ohni pod pokrievkou asi 15min a nakoniec vmiešame nasekanú koriandrovú vňať.


Podávame s ryžou alebo s plackami ako napr.: KulchaNaanChapatiParatha.



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára