Niké liga - preview 1. kola: Start čeká poslední kvarteto

28.07.2023, 08:25, aktualizováno 30.07.2023, 08:46
Previews

Start do nové ligové sezony před sebou má poslední čtyřka a menší výhodu mohou mít už rozehraní účastníci evropských pohárů. Žilina hostí Ružomberok, Trnava poměří síly s Trenčínem.

MŠK Žilina - MFK Ružomberok

neděle 18:00

V nedeľnej dohrávke otváracieho kola nového ročníka Niké ligy hostí MŠK Žilina mužstvo MFK Ružomberok. Žltozelení sa vrátili z neúspešnej pohárovej výpravy v Gente.

Žilina sa vo štvrtok predstavila v Belgicku, kde ju v prvom zápase druhého predkola Európskej konferenčnej ligy hostil KAA Gent. Žltozelení utrpeli vysokú prehru 1:5 a podškrtli čoraz ťažšiu konfrontáciu slovenských klubov na medzinárodnom fóre. Nadchádzajúci súper Žiliny z Ružomberka sa naposledy umiestnil na siedmej pozícii a vo finále play-off o Európu nestačil práve na Žilinu.

Trénera Petra Struhára nahradil jeho asistent Peter Tomko. Na hosťovania s opciou odišli Kelemen (Szombathelyi Haladás), Mojžiš (Debrecín) a Madleňák (Ostrava). Hosťovať budú aj Krištof a Matej (obaja Rimavská Sobota), Halabrín (Myjava), Bujňaček (Trebišov), Rakyta (Prešov) a Macejko (Liptovský Mikuláš). Mužstvo naopak posilnili obranca Kotula, defenzívny stredopoliar Lavrinčík, krídelník Chobot a mladý útočník Jackuliak.

"Potrebovali sme riešiť stred a ofenzívu. Myslím si, že sa nám to dostatočne podarilo," uviedol generálny riaditeľ Ľubomír Golis. Kapitánom je počas absencie Zsigmunda brankár Krajčírik. "V prvých dvoch týždňoch prípravy sme boli zameraní skôr na objem, potom sme ladili herné veci. Štyrikrát sme vyhrali, dvakrát prehrali," skonštatoval tréner P. Tomko.

"Uplynulú sezónu sme zhodnotili ako neúspešnú, pretože sme sa nedostali do nadstavby o titul a následne sa nám nepodarilo získať miestenku do európskej súťaže. Cieľ je jasný: byť po základnej časti v prvej šestke. Pre nás je "medailou" aj účasť v Európskej konferenčnej lige," informoval Ľ. Golis.

"Som ambiciózny tréner. Tím máme mladý a vývojaschopný. Určite budeme chcieť byť stále dynamickejší a priamočiarejší. Sledujeme, ako sa vyvíjajú trendy v Európe. Chceme mať veľa pressingových situácií a s tým súvisiace prechodové fázy," priblížil plány šéf realizačného tímu.

Mužstvo spod Dubňa privíta Liptákov z Ružomberka v nedeľu o 18:00.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.36 - 3.60 - 2.76

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Spartak Trnava - AS Trenčín

neděle 18:00

Trnavský Spartak sa vrátil z Lotyšska a v prvom kole novej sezóny Niké ligy sa pokúsi o body ozbíjať AS Trenčín.

Trnava sa počas týždňa predstavila v Lotyšsku. V úvodnom dueli druhého predkola Európskej konferenčnej ligy remizovala s domácim FK Auda 1:1, keď od siedmej minúty viedla. Dres Trenčína ešte počas jari obliekali dvaja súčasní hráči Trnavy: Philip Azango a Filip Bainovič. Trenčiansku minulosť má aj Martin Šulek, ktorý do "malého Ríma" prestúpil z poľskej Wisly Plock. Zranený je Šulek.

"Myslím, že zápas sme začali veľmi dobre. Oni aj my sme mali šance, ale my sme v dobrom čase dali gól. Potom sme však dostali červenú kartu a so súperom, ktorý má veľmi dobré držanie lopty, už bolo veľmi ťažké hrať. Všetci odohrali zápas veľmi dobre a pred domácou odvetou máme celkom pozitívny výsledok," okomentoval Bainovič, ktorý verí, že doma si spartakovci vybojujú postupovú definitívu.

Ešte predtým však musia prepnúť na domácu ligu a zvládnuť vstup do novej sezóny v súťaži, ktorá odteraz ponesie názov Niké liga. Je pravdepodobné, že tréner Michal Gašparík nechá odpočívať viacerých hráčov, ktorí odohrali zápas s Audou a šancu dostanú čerství futbalisti. Zrejme aj Bainovič, pre ktorého by bol zápas proti bývalým spoluhráčom atraktívnym.

"Ešte sme nemali čas podrobne ich analyzovať, ale na Trenčín sa už naplno sústreďujeme. Bol som tam a teraz budem hrať proti nim; pre mňa to bude pekný zápas. Každý hráč sa chce ukázať pred mužstvom, v ktorom hral predtým. Máme pred Trenčínom rešpekt; môže mať dobrý káder, mladý. My sa sústreďujeme na seba, na našu hru a musí to byť o nás," avizuje.

V tomto kalendárnom roku sa súperi stretli trikrát. V základnej časti Fortunaligy vyhrala Trnava 3:2. V semifinále Slovnaft Cupu dominoval Spartak v Trenčíne 2:1 a následne na vlastnej tráve vysoko 3:0.

Spartak Trnava privíta v dohrávke prvého kola Niké ligy Trenčín v nedeľu o 18:00.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.58 - 4.11 - 5.43

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Zemplín Michalovce - DAC Dunajská Streda

sobota 18:00

V úvodnom kole nového ročníka Niké ligy hostí na východe republiky MFK Zemplín Michalovce mužstvo FC DAC 1904 Dunajská Streda, ktoré sa rýchlo porúčalo z Európskej konferenčnej ligy.

Súperom Zemplína bude minulosezónny vicemajster, dres ktorého obliekajú dvaja odchovanci Michaloviec: útočníci Matej Trusa a Zoran Záhradník, ako i krajný obranca Alejandro Mendez. DAC pred niekoľkými dňami celkom nečakane a po odovzdanom výkone vypadol v pohárovej Európe už na prvej prekážke, keď v predkole Európskej konferenčnej ligy neuspel proti gruzínskemu celku Dila Gori. MFK odštartuje sezónu s DAC-om už tretíkrát. Výhra Michaloviec 4:1 zo začiatku sezóny 2021/22 bola jednou zo štyroch a so súperom sa im podarilo ešte dvakrát remizovať. V ostatných 15-tich prípadoch ťahali za kratší koniec.

Celok zo Žitného ostrova v minulej sezóne súťaž dlho viedol. Doplatil na veľmi zlý záver, keď ho predstihol Slovan Bratislava. Počas leta prišlo v jeho kádri k viacerým zmenám. Mužstvo opustili krajní obrancovia Blackman a Davis a tiež stredný obranca Kružliak. Hosťovania sa skončili Fazlagovičovi so Szánthom. Hosťovanie sa na trvalý prestup zmenilo naopak útočníkovi Gavričovi. Do útoku k najlepšiemu ligového strelcovi Krstovičovi pribudol odchovanec Zemplína Matej Trusa, ktorý prišiel z Plzne. Minulú sezónu hosťoval v Hradci Králové. Z Plzne prišli k trénerovi Guľovi aj jeho ďalší bývalí zverenci: stredný obranca Filip Kaša a stredný záložník Aleš Čermák. Na kraj obrany zase z Poľska takisto ex-zverenec trénera Guľu Konrad Gruszkowski. Tento týždeň káder doplnil slovenský reprezentačný stredopoliar Christán Herc, ktorý sa do DAC-u vrátil po štyroch rokoch. Michalovce privítajú DAC Dunajská Streda na Zemplíne v sobotu o 18:00.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.45 - 3.97 - 1.60

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

MFK Skalica - FC Zlaté Moravce

sobota 18:00

Celok zo Záhoria MFK Skalica vyzve na úvod novej sezóny Niké ligy FC ViOn Zlaté Moravce, ktorý uspel v baráži o udržanie sa v najvyššej súťaži proti Tatranu Prešov.

"Prvoradé je dobre sa naladiť na ligu a získať doma tri body," uviedol tréner Záhorákov Pavol Majerník. Skalica prišla o stopérsku dvojicu Blažek - Hurtado. "Minulú sezónu som sa vyjadril, že máme najlepšiu stopérsku dvojicu v lige a za tým si stojím. Myslím si, že ich prestup pomohol aj klubu. Budú nám chýbať." Spomínané prestupy boli pre Skalicu historicky prvými platenými transfermi. Dlhodobo zranený je brankár Martin Junas a kvôli menšiemu zraneniu nie je k dispozícii ani Adam Morong.

Pred rokom sa Skalica ako nováčik chcela iba zachrániť. "Našou hlavnou ambíciou je zvládať zápasy, podávať stabilné výkony a už spomínaný dobrý štart do ligy. Čo sa týka umiestnenia, pre mňa je dôležité to, aby sa chalani zlepšovali, plnili veci, ktoré od nich vyžadujeme, a potom môžeme byť v tabuľke aj vyššie ako minulú sezónu," zanalyzoval P. Majerník. Skalica má aktuálne v hľadáčiku ešte jedného stredného obrancu. MFK Skalica a ViOn Zlaté Moravce "kopnú do koženej" prvýkrát v novej sezóne v sobotu o 18:00.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.94 - 3.30 - 4.09

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

FC Košice - Slovan Bratislava

sobota 20:30

Nováčik Niké ligy FC Košice predĺži tradíciu a novú sezónu otvorí proti majstrovi a účastníkovi predkola Ligy majstrov ŠK Slovan Bratislava.

V Košiciach sa chystajú na najsilnejšieho možného súpera v domácej súťaži. Slovan má momentálne dobre rozohrané druhé predkolo Ligy majstrov, keď v jeho úvodnom zápase zvíťazil na pôde majstra Bosny a Hrercegoviny Zrinjski Mostar hlavičkou Zuberua 1:0. Celok z jednej z metropol východného Slovenska sa pred ouvertúrou posilnil. 24-ročný slovinský útočník Žan Medved prišiel práve z majstrovského Slovana. "Na Slovensku je už nejaký čas, takže ligu i súperov pozná. Je to útočník; čakajú sa od neho samozrejme góly," uviedol tréner Anton Šoltis. 34-ročný stredopoliar Lukáš Greššák prestúpil z českej Sigmy Olomouc. "Má veľké skúsenosti, je kvalitný organizátor a režisér hry," hodnotí ho jeho nový tréner. Stredopoliar Michal Faško pôsobil v Banskej Bystrici. "Je to takisto výborný režisér. Má bohaté skúsenosti a výborné prihrávky a očakávam od neho góly," avizuje A. Šoltis.

38-ročný brankár Matúš Putnocký chytal za poľský Nowy Sacz. Podľa lodivoda Košíc by mal zvýšiť konkurenciu na brankárskom poste. Albánsky stredopoliar Kristi Qose prišiel z Michaloviec. "Dobre organizuje hru v defenzíve a očakávam, že nám pomôže v strede poľa," nádeja sa šéf realizačného tímu. Z Termalice Nieciecza pricestoval takisto 22-ročný stredopoliar Marcel Vasiľ. "Mladý a dravý hráč, individuálne vyspelý a dobrý driblér," priblížil jeho zručnosti Anton Šoltis. "Je to pre mňa špecifický zápas. Na Tehelnom poli som prežil úspešné obdobie. Pevne verím, že sobotňajší duel zvládneme. Hlavne pre našich fanúšikov je skvelé, že ligu začíname doma a hneď s majstrom. Celé mesto žije futbalom, a preto očakávame búrlivú atmosféru," informoval prešovský rodák, gólman Matúš Putnocký. "Stále, keď som hral v Košiciach, tu bola vynikajúca atmosféra. Diváci sú tu vždy dvanástym hráčom mužstva." V Košiciach privítajú úradujúceho slovenského šampióna a pohárového zástupcu Slovan Bratislava v sobotu od 20:30.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.48 - 3.67 - 1.99

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Dukla Banská Bystrica - Železiarne Podbrezová

pátek 20:30

Nový ročník najvyššej slovenskej futbalovej súťaže s novým generálnym sponzorom a zároveň názvom Niké liga otvorí predohrávkou v piatok na Štiavničkách domáci MFK Dukla Banská Bystrica a ďalší minuloročný nováčik FK Železiarne Podbrezová.

Zverenci trénera Michala Ščasného odohrajú medzi elitou druhú sezónu. Mužstvo Dukly v ligovom ročníku 2022/2023 prekonalo očakávania: prebojovalo sa do skupiny o titul a dokonca hralo o účasť v pohárovej Európe. Tá mu napokon tesne ušla. Šéf realizačného tímu je na prahu sezóny pred súbojom s Podbrezovou pokojný, ale zároveň v strehu.

"Cítim také mrazenie pred štartom (smiech). Je to derby; stať sa môže všeličo, ale verím, že máme silu, aby sme to dobre zvládli. K súperovi, jeho spôsobu hry a hráčom mám maximálny rešpekt. Ideme sa športovo pobiť o tri body," avizuje. Zdravotný stav "vojakov" je až na Borisa Godála dobrý, do zápasu sú pripravení zasiahnuť všetci hráči. Na súpiske nebude Tomás Maya, ktorého prestup ešte nie je administratívne dotiahnutý.

Ostrý štart s radosťou očakáva rovnako vlaňajší 15-gólový strelec a slovenský reprezentant Róbert Polievka. "V lige chceme určite začať lepšie ako vlani, a to aj preto, že začíname na domácej tráve. Od prvého zápasu musíme byť plne koncentrovaní, lebo nás to môže veľmi rýchlo dobehnúť. Pevne verím, že zápas v piatok zvládneme a o to ľahšie sa nám pôjde do ďalších kôl. Naozaj si želám a verím, že príde veľa ľudí, lebo futbal v Bystrici konečne trochu ožil. Ísť v piatok večer na futbal a ešte k tomu na derby; myslím, že pre fanúšikov je to skvelý program."

Prvý zápas nového ročníka Niké ligy medzi domácou Duklou Banská Bystrica a Železiarňami Podbrezová je naplánovaný na piatok v na slovenskú súťaž netradičnom čase 20:30.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.18 - 3.66 - 3.02

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
MŠK Žilina
0
0
0
0
0 : 0
0
Slovan Bratislava
0
0
0
0
0 : 0
0
AS Trenčín
0
0
0
0
0 : 0
0
FC Zlaté Moravce
0
0
0
0
0 : 0
0
Spartak Trnava
0
0
0
0
0 : 0
0
MFK Ružomberok
0
0
0
0
0 : 0
0
Dukla Banská Bystrica
0
0
0
0
0 : 0
0
DAC Dunajská Streda
0
0
0
0
0 : 0
0
Zemplín Michalovce
0
0
0
0
0 : 0
0
Železiarne Podbrezová
0
0
0
0
0 : 0
0
MFK Skalica
0
0
0
0
0 : 0
0
FC Košice
0
0
0
0
0 : 0
0

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (51)

Přidat komentář
adalbertus

Hajrá DAC!

Reagovat
VersaceChain

fake Nike?? to co je

Reagovat
O.Giroud

Niké, veď to je už na Slovensku cez 30 rokov

Reagovat
Bayern +

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
adalbertus

prvá bola Formula, druhá Nike

Reagovat
VTID94

Reagovat
Amon

Stavkova kancelaria. Nevidim na tom nic divne. Neni teraz Fortuna, ale Nike. Co je za mna i celkom fajn nazov.

Reagovat
Vinci

Vrchol slovenského originalismu

Reagovat
O.Giroud

To by ma zaujímalo ako na ten názov prišli no

Reagovat
JackDaniels.

Niké - bohyňa víťazstva

Reagovat
Amon

Reagovat
O.Giroud

Reagovat
ratusek

Reagovat
Emmett Brown

V čom je názov Fortuna originálnejší?

Reagovat
Bayern +

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
pobody's nerfect

Trofej pro vítěze bude mít podobu zlaté Niké?

Reagovat
JackDaniels.

Ako... Niké je tam síce krátko, ale už teraz odvieli viac roboty ako Fortuna za cele tie roky. Takze by som sa moc nevysmieval. S Niké naša liga porastie a to značne! To je bez debaty. Hlavne marketingovo. To čo už urobili a čo majú v pláne Fortunu zrejme ani len nenapadlo. Veľmi sa tesim a 100% niesom sam.

Reagovat
netopier

Mohol by si v skratke napísať, čo prinieslo/prinesie Niké oproti Fortune? Nesledujem to nejak

Reagovat
doughty

Naša milovaná pralesna liga. Tabuľku tipujem takto:

1 . DAC- po sklamaní z boja o titul a vypadnutia z Európy to DAC prelomí a ukáže že klub dlhodobo napreduje.

2. SLOVAN - celé Slovensko mu môže ďakovať za výborné výsledky v Európe. Prajem im minimálne Európsku ligu. Myslím si však že únava a hlad Dacu budú túto sezónu nad Slovanom

3. TRNAVA - síce niektorí fanúšikovia nie sú spokojní s prestupovou politikou ale pravda je taká že TT má kvalitu aj kvantitu a dlhodobo sa pohybuje vysoko

4. ŽILINA - najkritizivanejsi slovenský klub. Mne je ale tento projekt sympatický a verím že to ešte ukážu

5. KOŠICE - moje milované Košice. Po 20 rokoch hanby konečne klub ktorému sa dá veriť. Štadión, vedenie, entuziazmus, nová éra. Je tu potenciál 4000 divákov v priemere na zápas, bude to oživenie oproti L.Mikulášu.

Dnes beriem kamošov na futbal a verím že prídu aj na iné zápasy ako na Slovan.

6. PODBREZOVÁ - neviem ako ale robia to dobre. Moderný tréner a mladá dravosť, Podbrezovu opäť čaká pekná sezóna.

7. RUŽOMBEROK - síce majú vyššie ambície ale väčšiu kvalitu oproti minulej sezóne tam nevidím.

8. B.BYSTRICA - po odchode Polievku bude strieľanie gólov väčší problém.

9. TRENČÍN - rád by som ho videl vyššie ale prestupová politika oproti rokom 15, 16 išla dole.

10. SKALICA - tam sa vyhráva ťažko. Skúsené mužstvo sa v pohode zachráni

11. VION - síce sympaticky omladili ale posledné sezóny to už na pokojný stred nestačí.

12. MICHALOVCE - veľká fluktuácia a slabá divácka podpora, podľa mňa kandidát na zostup.

Reagovat
maXam

Vobec by som sa nedivil al by to skoncilo takto.

Som sice z BA, ale ked vidim aky futbal hra Slovan pod Weissom, tak mi je smutno. Takze je sice mozne, ze to zase ukopu tym hnusnym defenzivnym systemom na protiutoky este aj proti LM, ale vobec sa nebudem divit, ani hnevat, ak sa tento rok presadi DS.

Moc neverim tvojim KE, ale zas ked pozeram ake muzstva su pod nimi, tak preco nie...

A ak odide Polievka z BB, tak si myslim, ze BB bude hrat o zachranu a skonci na poslednych dvoch miestach.

Drzim palce, nech sa vsetci normalni fanusikovia po celom SVK, ale vlastne aj CZ bavia tento rok futbalom

Reagovat
Duff_se

Úplny súhlas s tabulkou, aj s tým čo si k tomu napísal

Aj keď si majstra neprajem DAC a vypadnutie prajem Skalici.

Reagovat
O.Giroud

Ja síce dúfam v Slovan a možno Ružomberok vidím nižšie, ale ak to mám zobrať z pohľadu Európy tak amen tma ak má DAC hrať LM a naopak Slovan by mal ísť od 2. predkola. Žiline ja už osobne neverím, na našu ligu to na tie poháry zrejme stačiť bude ak sa nevytiahne Trenčín či Podbrezová, ale v Európe stačí trochu schopnejší súper a nie že prehrajú, ale dostanú naložené. Jablonec trapas, hovorilo sa ok, budú skúsenejší a táto prehra im pomôže a teraz? 5 bolo ešte prijateľných.

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
O.Giroud

Gula jede

Reagovat
isokarhu.

A keďže začína aj druhá liga, tak si dovolím tipnuť:

postup: ambiciózna Myjava, Komárno (stavajú štadión, maďari tam pchajú peniaze), prekvapiť môžu Považská a Šamorín ale ja verím naším koňarom

zostup: tam to bude ťažké, liga bude vyrovnaná ale asi Dolný Kubín. A zvyšok ani boh nevie....

Reagovat
VTID94

Prešov a Komárno nič iné tam nevidím reálne

Reagovat
Bayern +

Túto sezónu Prešov, tú ďalšiu Komárno.

Reagovat
misomy6

Humenné je pre mna čierny kôň súťaže, malo skvelú prípravu, posilnilo výborne a hrajú moderne kombinačné už od stoperov…S tu vyhajpovanym Komárnom prehrali po góle z rohu pričom už pol hodinu hrali o jedného menej a drtili Komarno. Bohužiaľ. Pred zápasom brutálny lejak sa prehnal co im tiež nevyhovovalo. Ale inak Humene v prvej päťke a to je skromný tip

Reagovat
isokarhu.

Ako vihodňar si samozrejme prajem čo najviac tímov z east side na najvyšších priečkach)))

Reagovat
Robertson

Reagovat
JackDaniels.

Aka pralesna liga? Dalsi co si nechal vsugerovat trapne ceske poznamky? Nebudte prosim priposrati a trochu hrdosti! Liga je fajn a stale napreduje sme malicky stat, skor hokejovy, takze liga je uplne adekvatna a budme na nu hrdi. Niké robí perfektnú marketingovu pracu ktoru forruna nebola schopna za tie roky..

Reagovat
EaP

Súhlasím. Niké sa snaží tu úroveň fakt vytiahnuť niekde úplne inde ako doteraz. Ono, všetko sa za deň stihnúť nedá , ale dovolím si tvrdiť , že onedlho s príchodom Prešova do ligy budú návštevy dosahovať priemer okolo 5000. A za to by som osobne poďakoval Kováčikovi. Aj keď nie som jeho fanúšik , musím mu zagratulovať. To, čo sa rôznym papalášom nepodarilo za 22 rokov on stihol za 10. Naša futbalová infraštruktúra je konečne na Európskej úrovni.

Reagovat
JackDaniels.

Reagovat
Zemun

Reagovat
misomy6

Tiež súhlas, chodím na ligu, aj na druhu ci tretiu podľa toho co sa hra okolo na východe.. všetko sa dá pozerať ale je tu jeden obrovský problem najmä v najvyššej súťaži a druhej lige kde je ta organizácia hry už na lepšej úrovni. Padá malo gólov, nie ze by neboli šance ale hrozne veľa je ich nepremenených.. to je skoda lebo Mi-DAC a KE-BA obe 0:0 je bieda… tento víkend ( aj s piatkom) som videl tri zápasy ( TV-BA B) a padol dokop jeden gól

Reagovat
Robertson

Z Tvojho pohľadu,zápas g

Reagovat
Robertson

Sorry...z Tvojho pohľadu, zápas v Košiciach?

Reagovat
misomy6

Košice ukázali svoje momentalne maximum (majú priestor na zlepšenie ale ten nie je nejako veľký) a Slovan zas zahral pod svoje možnosti ( rotácia plus veľa hráčov nemá streleckú formu)… inak zápas to bol pekný a 18 ročný mladík o level inde v útoku, Kuso o level iné v zálohe ako ostatní …pre Košice bude kľúčové koľko bodov pozbierajú vonku lebo doma im diváci pomôžu

Reagovat
Karci64

Reagovat
doughty

Myslel som to ironicky aby 90% užívateľov EF vedelo o čom hovorím. Ja čo našu ligu roky obhajujem nemusíš písať o hrdosti

Reagovat
Modroočko

Prajem Košiciam všetko dobré, fanúšikovia vytvorili skvelú atmosféru a hádam bude chodiť plný štadión aj na dokončenú dvanásťtisícovú arénu Včera sa veľkú časť zápasu Košice držali, čo ma celkom prekvapilo. Za ideálnej konštelácie tomu dávam také 2-3 roky a mohli by byť stabilným SK klubom so solídnym zázemím pre rozvoj slovenského futbalu. Čo sa týka tvojho rebríčku, vôbec neverím DACu, ten sa podľa mňa tento rok prepadne za Trnavu, a tiež nemôžem súhlasiť so Žilinou. To nebude seriózny slovenský klub, pokiaľ Belaník neprestane zgrlošiť a neprivedie do tímu skúsených hráčov. Žilina ukázala, že na európskej scéne je so svojím dorasteneckým modelom úplne mimo a ich doterajšie predkolá mi len potvrdili, aký nezmysel je baráž o miestenku do predkôl KL. Minulý rok si štvrté miesto vybojovala Podbrezová a mohla sa historicky pozrieť do európskych predkôl, namiesto toho tam robí zbytočné a predvídateľné krovie Žilina.

Reagovat
doughty

K tej Žiline trošku fakty namiesto subjektívnych názorov. Pravda je taká že po Slovane a možno Trnave ( i to nie som si istý) prispeli najviac do súčasného 5-rocneho koeficientu. Áno vytrepal ich Jablonec a teraz Gent ale vyradili Dila Gori, Apollon Limassol, Tobol a Levandiu. Videl som minulý rok Ružomberok a teraz DAC ako Ich podobné tímy vyradili. Nech ukážu Žiline ako to robiť lepšie aspoň 8 kluby z Niké ligy ja budem len rád a budem im tiež fandiť v Európe

Reagovat
pistacik11

A hlavne je sympatické, že sa vedia podľa všetkého uživiť aj sami, bez nejakých väčších investícii od majiteľa a stále vedia byť konkurencieschopný. Plus vychovať hráčov aj pre repre.

Reagovat
Modroočko

Ja tam konkurencieschopnosť veru nevidím. Tím na seniorskej úrovni sa nedá viesť "bez nejakých väčších investícií," s dorastencami. Ak by mali vyvážený káder a niekoľko skúsených hráčov, nemal by som najmenší problém ich zaraďovať medzi slovenskú špičku, ktorá by určite mala aj na titul. Takto sú len nejaký zvláštny experiment.

Reagovat
maXam

Chapem co pises, ale napisat o Ziline ze je zvlastny experiment? Funguju takto uz roky, pravidelne koncia hore a vychovali asi najviac reprezentantov zo vsetkych nasich klubov za posledne roky. Takze moje sympatie maju a svoju ulohu v nasej lige plnia na vybornu.

Reagovat
pistacik11

Končia pravidelne kolo 3-4 miesta, sem tam sa im podarí miesto 2., pravidelne ku koncu sezóny keď tí mladí nazbieraju skúsenosti už vedia poraziť každého v lige. Takže áno, sú konkurencie schopný. A keďže pred nimi sú schopný pravidelne končiť 2-3 mužstva tak áno patria k špičke.

Reagovat
Karci64

Dá sa s tým teoreticky súhlasiť, no ako fanúšik Slovana nemôžem ani len v teoretickej rovine pripustiť DAC pred Slovanom

Reagovat
Zemun

Reagovat
Jackmaker1989

Aj ked by som si prial ako Slovanista vymenu Weissa (ale realne nikoho za neho nevidim), DAC je ten posledny komu ten titul prajem, to radsej Trnave.

A to som si uvedomim nazivo ked hrali naposledy na Slovane. Madarske provokacie, vlajky. Neexistuje aby tato ich skurvena propaganda pokracovala a hlavne:

Do prdele neni mozne aby sa roky budoval koeficient vdaka Slovanu a aj Trnave a potom pride DS a znici ho lebo vypadne v prvom predkole LM a potom 2-3. Ekl. Proste nie.

Keby mame garanciu ze iny majster to 1.predkolo prejde tak ok ale takto proste nie. Znasobene ze by Slovan musel od 1.predkola EKL a to je do skupiny velmi tazka cesta

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele