Oblačno
21°
Bratislava
Blažena
11.5.2024
Legenda Beckham (38) po konci sezóny ukončí kariéru
Zdielať na

Legenda Beckham (38) po konci sezóny ukončí kariéru

LONDÝN / Anglický futbalista David Beckham po konci sezóny ukončí hráčsku kariéru.

Tridsaťosemročný stredopoliar sa lúči s profesionálnou futbalovou scénou tesne po zisku titulu vo francúzskej Ligue 1 s Parížom St. Germain, čím zavŕšil unikátnu zbierku majstrovských primátov v štyroch rôznych krajinách.

"Ďakujem PSG za zo, že mi poskytol príležitosť pokračovať vo futbale na najvyššej úrovni, no teraz cítim, že je čas rozlúčiť sa s kariérou," vyhlásil Beckham.

Beckham odštartoval svoju profikariéru v Manchestri United, neskôr pôsobil v Reale Madrid, AC Miláno či Los Angeles Galaxy. Za Albión odohral 115 zápasov, viac reprezentačných štartov má z anglických hráčov na konte len brankár Peter Shilton (125).

Reakcie na koniec Beckhamovej kariéry:

Gary Neville, bývalý spoluhráč v Manchestri United: "Myslím, že sám cítil, že je ten správny čas na ukončenie kariéry. Dosiahol toho vo futbale veľmi veľa, možno už mu chýbala motivácia. David bol skvelým hráčom, bolo mi cťou s ním hrať."
Roy Hodgson, bývalý kouč Anglicka: "Nechal za sebou fantastickú kariéru, je to ikona anglického futbalu. Želám mu všetko dobré do budúcnosti. V tomto týždni už ukončil kariéru Rio Ferdinand, ako tréner skončil Alex Ferguson."
Terry Butcher, bývalý kapitán Anglicka: "David bol skvelým ambasádorom nielen v Anglicku, ale na celom svete. Všade, kde sa objavil, na seba pútal pozornosť médií a fanúšikov. Má za sebou úžasnú kariéru, myslím, že by ešte zvládol dva-tri roky potiahnuť, ale je to jeho rozhodnutie."

Všetko o hokejových MS na jednom mieste. Čítajte TU.

sita

Súvisiace články