„Nie sme sami,“ tvrdí bývalý príslušník jednotky pre vyšetrovanie UAP: Zvláštne objekty na oblohe nie sú tým, čo tvrdí vyšetrovanie

Podľa jeho slov má americká vláda vo vlastníctve niekoľko objektov, ktoré nevytvorila ľudská bytosť.

Čína tvrdí, že zachytila kontakt od mimozemskej civilizácie
Zdroj: NASA, SimilarPNG, Úprava: Vosveteit.sk

V druhej polovici minulého roka sa strhla nová vlna záujmu o objekty UFO, ktoré ľudovo prezývame aj lietajúce taniere. Celý prípad začal zverejnením niekoľkých videí z cvičení, počas ktorých sa piloti stretli so záhadnými objektmi s ešte bizarnejšími letovými vlastnosťami. Odvtedy tento fenomén dostal vlastný úrad, ktorý sa venuje vyšetrovaniu tohto fenoménu.

Ak sa v správach objaví príbeh o človeku, ktorý na oblohe videl lietajúci tanier, len málokto by to považoval za niečo, čomu môže dôverovať. Vyšetrovania objektov UFO vyvolali obrovskú dávku kontroverzie, do takej miery, že namiesto neidentifikovaných lietajúcich objektov UFO sa v oficiálnom vyšetrovaní používa nový termín – UAP (pozn. redakcie: Unidentified Areal Phenomena, teda neidentifikovaný vzdušný fenomén). Vyšetrovanie prebieha primárne na území Spojených štátov, no zaujímavé je, že vláda existenciu zvláštnych objektov na oblohe nepopiera, práve naopak. Považujú ich za veľmi reálnu hrozbu.

Odoberajte Vosveteit.sk cez Telegram a prihláste sa k odberu správ

Objekty UAP sú ozajstné, na tom sa zhoduje čoraz viac záverov vyšetrovaní. Ďalšou veľkou otázkou ostáva, či tieto objekty pilotujú malí zelení mužíčkovia, ako naznačujú populárne konšpiračné teórie alebo ľudia. Najnovšia správa z vyšetrovania Zvláštnej jednotky pre skúmanie neidentifikovaných vzdušných fenoménov tvrdí, že po preskúmaní viac ako 650 stretnutí nenašli nič, čo by nasvedčovalo mimozemský pôvod týchto objektov. Prípad sa však už po stý raz poriadne zamotáva.

Nič nie je isté

Portál Interesting Engineering informuje o mužovi menom David Charles Grusch, vojnovom veteránovi a bývalom príslušníkovi Zvláštnej jednotky pre skúmanie UAP. Ten nedávno pred Kongresom predniesol zarážajúce tvrdenie.

„Americká vláda má vo vlastníctve nepoškodené a čiastočne poškodené vozidlá neľudského pôvodu,“ tvrdí Grusch.

David Charles Grusch pracoval s úradom pre vyšetrovanie lietajúcich tanierov od roku 2019 až do roku 2022, pričom mal prístup k utajovaným informáciám a priamo sa podieľal na analýze hlásení a iných dôkazoch spojených s objektmi UAP. Pred Kongresom tvrdil, že už niekoľko desaťročí Spojené štáty, ich spojenci a zbrojárske spoločnosti zbierali čiastočné fragmenty a aj celé vozidlá, ktoré podľa jeho slov nevytvoril človek. Analýza týchto objektov odhalila „exotický pôvod“, čo znamená, že ich vytvorila iná inteligencia ako tá naša.

Svoje tvrdenia podkladá analýzami materiálov, ale aj morfológii samotných vozidiel. Materiál vykazoval jedinečné usporiadanie atómov a rádiologické stopy. Gresch tvrdí, že tieto informácie boli protizákonne utajené pred Kongresom a že za ich prezradenie čelil odplate. Zaujímavosťou je, že aj ďalší príslušníci potvrdili tieto tvrdenia. Jedným z nich je Jonathan Grey. Ten momentálne slúži vo vzdušných silách Spojených štátov, presnejšie v Národnom centre pre vzdušnú a vesmírnu rozviedku NASIC.

„Zbieranie exotických materiálov nie je limitované len na územie Spojených štátov, no ide o globálny fenomén bez riešenia. Inteligencia neľudského pôvodu je skutočná, nie sme sami,“ tvrdil Gresch v rozhovore pre portál The Debrief.

Gresch však nepovedal, kde sa nachádzajú časti alebo celé vozidlá mimozemskej technológie. Zároveň nepriznal ani to, že túto exotickú technológiu videl na vlastné oči. Téme sa venoval aj denník The Guardian, ktorý kontaktoval aj Americkú vesmírnu agentúru NASA. Tá poprela akékoľvek dôkazy o tom, že objekty UAP majú mimozemský pôvod.

Prihláste sa k odberu správ z Vosveteit.sk cez Google správy

Komentáre