Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Šport

TEL: Kluby sa prihlásia do extraligy pod vedením SZĽH

Na snímke hokejisti HC Košice sa tešia z víťazstva a zisku majstrovského titulu po piatom zápase finále play off hokejovej Tipos extraligy HC Košice - HKM Zvolen 23. apríla 2023 v Košiciach. Foto: TASR - Roman Hanc

Zväz predĺžil lehotu na prihlásenie sa klubov do nového ročníka profesionálnych, amatérskych a mládežníckych súťaží práve do piatka 9. júna, pôvodne mala vypršať 31. mája.

Bratislava 9. júna (TASR) - Kluby si podajú prihlášky na budúcu sezónu najvyššej slovenskej súťaže Tipos extraliga, ktorú zastrešuje Slovenský zväz ľadového hokeja. Informovala o tom v piatok fejsbúková stránka Šport v RTVS. Zväz predĺžil lehotu na prihlásenie sa klubov do nového ročníka profesionálnych, amatérskych a mládežníckych súťaží práve do piatka 9. júna, pôvodne mala vypršať 31. mája.

Deväť extraligových klubov, združených v organizácii Profesionálna hokejová liga (PHL), v polovici máji deklarovalo, že si chcú založiť vlastnú ligu. Napokon sa však dohodli s vedením zväzu na podmienkach spolupráce. PHL je organizácia, ktorú založili extraligové kluby s cieľom vytvoriť profesionálnu a odbornú štruktúru na riadenie hokejovej súťaže. Kluby si plánovali súťaž riadiť pod svojou taktovkou, vrátane marketingu a obchodu a pod PHL malo spadať aj športovo-technické riadenie extraligy.

Myšlienku založenia vlastnej súťaže podporovalo deväť extraligových klubov - HC Košice, HC Nové Zámky, HK Poprad, HC‘05 Banská Bystrica, HK Nitra, MHk 32 Liptovský Mikuláš, HK Dukla Trenčín, HC 21 Prešov a HK Spišská Nová Ves. Nepridali sa k nim Slovan Bratislava, HKM Zvolen a HK Dukla Ingema Michalovce.