O týždeň príde do kín komiksový Flash, tieto zaujímavosti ste o ňom zrejme nevedeli

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Flash_01.jpg
Foto: Continental film

Už budúci týždeň príde do kín na celom svete napäto očakávaný komiksový veľkofilm Flash, v ktorom sa obľúbený superrýchly hrdina, stvárnený Ezrom Millerom, dostane vďaka vlastnej chybe do reality, v akej sa ocitnúť ani náhodou nechcel. Bude musieť zachrániť svet a prvé ohlasy naznačujú, že si pri svojej snahe napraviť, čo napáchal, získa srdcia diváčok a divákov. Do slovenských kín dorazí Flash vo štvrtok 15. júna (v sérii predpremiér dokonca aj o deň skôr), a to hneď v dvoch verziách!

Flash_02.jpg
Foto: Continental film

Barry Allen, ktorý pod tajnou identitou superhrdinu Flasha zabraňuje pohromám a zločinom vo svojom rodnom Central City, sa rozhodne siahnuť na vlastné maximum a zmeniť minulosť tým, že sa do nej svojou superrýchlosťou vyberie. Naozaj sa mu podarí dostať sa o niekoľko rokov vzad a zachrániť svoju mamu pred smrťou, no zmení tým beh dejín a zostane vo svete, v ktorom neexistujú superhrdinovia, ktorých poznal a na ktorých sa mohol obrátiť, ak potreboval pomoc. Keď začne túto realitu ohrozovať zlosyn Zod z planéty Krypton, bude musieť Barry spojiť sily s verziou seba samého, ktorá tu žije. Vypátra aj tunajšieho Batmana, ktorý však nie je tak celkom tým, ktorého pozná zo svojej reality. Bude sa môcť naňho spoľahnúť? A pomôže im tajomný pozemský Kryptoňan, o ktorého existencii kolujú správy, no podľa všetkého to nebude Superman?

Flash_03.jpg
Foto: Continental film
Flash_04.jpeg
Foto: Continental film

Flash nie je pre filmových fanúšikov a fanúšičky neznámou postavou, možno ste však ani vy o ňom a o jeho najnovšom filmovom dobrodružstve netušili týchto desať zaujímavostí…

  • Postava superrýchleho Flasha sa na stránkach komiksov objavila prvýkrát na prelome rokov 1939 a 1940.
  • Ezra Miller stvárnil Barryho Allena už v troch filmoch, tento je však prvým, v ktorom je jeho hrdina hlavnou postavou.
  • Batmana v alternatívnom svete stvárni herec Michael Keaton, ktorý sa ako netopierí muž objavil na plátnach v rokoch 1989 a 1992 vo filmoch režiséra Tima BurtonaBatman a Batman sa vracia.
  • Jednou z hrdiniek, ktoré sa v snímke objavia, bude aj Kara Zor-El, známa ako Supergirl. So Supermanom ju spája rodinné puto – je jeho sesternicou. Stvárni ju herečka Sasha Calle.
  • Aktuálny film má na svedomí režisér Andy Muschietti, ktorý si získal srdcia hororových fanúšikov filmami Mama (2013), To (2017) a To Kapitola 2 (2019). Ako sám tvrdí, na komiksoch a komiksových filmoch vyrastal, preto ho práca na Flashovi nesmierne bavila.
  • Flasha vo filme uvidíme ovládať aj jednu z jeho unikátnych superschopností – rozvibruje svoje telo na molekulárnej úrovni v takej rýchlosti, že ním dokáže prejsť cez stenu. Táto schopnosť sa nazýva fázovanie (phasing).
  • Krycí názov filmu počas jeho produkcie znel Baby Shower, čo v doslovnom preklade znamená Spŕška detí. Ohlasy prvých divákov a diváčok naznačujú, že vo filme k čomusi podobnému naozaj dôjde a deti budú padať z neba, hoci takýmto slovným spojením býva označovaná aj celkom nevinná oslava s vítaním bábätka v rodine.
  • Film sa nakrúcal 25 týždňov na viac ako 50 scénach, ktoré tvorcovia postavili na rozľahlých pozemkoch filmových ateliérov Warner Bros. Leavsden Studios, ale aj na niekoľkých ďalších lokalitách.
  • Snímka príde do slovenských kín v dvoch verziách – budete si môcť vybrať, či navštívite premietanie v pôvodnom znení s titulkami, alebo v slovenskom dabingu, ktorý režíroval Ján Strapec, známy ako dabingový režisér, ale aj ako raper Strapo.
  • Filmového Flasha na Slovensko prináša distribučná spoločnosť Continental film, ktorá u nás do kín distribuuje filmy hollywoodskeho štúdia Warner Bros., vrátane adaptácií komiksov vydavateľstva DC Comics.

Informačný servis

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie Continental film