8.6.2023 12:09 | AI

AI chatbot bude aj na Instagrame. Ponúkne až 30 rôznych nastavení osobnosti

Zdroj: istock a úprava redakcia

Funkcia bude mať oproti konkurencii navrch.

Sociálna sieť Instagram zjavne pripravuje vlastného chatbota založeného na umelej inteligencii (AI). Naznačujú to neoficiálne správy od (v minulosti spoľahlivého) „leakera“ Alessandra Paluzziho, ktorý zdieľal aj ukážku úvodnej obrazovky k pripravovanej funkcii. Téme sa venoval web The Verge.

Veľa informácií v súčasnosti k téme dostupných nie je, keďže spoločnosť Meta zatiaľ novinku oficiálne neohlásila ani nepotvrdila. Ide teda len o nepotvrdené informácie.

Podľa spomenutého softvérového vývojára a reverzného inžiniera však nepôjde len o jedného AI chatbota. Používatelia budú mať vraj k dispozícii až 30 rôznych variantov s odlišnými nastaveniami osobnosti. Konkrétne príklady nateraz chýbajú.

Nad konkurentmi bude mať výhodu

Úlohou chatbotov má byť údajne odpovedanie na otázky, poskytovanie rád a takisto podpora kreativity používateľov. Podľa popisu sa tak bude novinka do veľkej miery podobať už existujúcim riešeniam ako ChatGPT, Bing Chat alebo My AI na Snapchate, hoci všetkým týmto konkurentom chýba možnosť výberu osobnosti chatbota.

Aktuálne nie je známe, kedy plánuje Instagram funkciu sprístupniť verejnosti, aké budú implementované bezpečnostné opatrenia a ani konkrétny model umelej inteligencie, na ktorej bude funkcia postavená. Väčšina súčasných riešení má totiž spoločné to, že ide vlastne „len“ o rôzne implementácie chatbota ChatGPT od firmy OpenAI.

Spomenutý web The Verge napokon pripomína, že neoficiálne správy o pripravovanej funkcii sú v súlade s verejne prezentovanými plánmi firmy Meta. Už vo februári jej šéf Mark Zuckerberg hovoril o tom, ako jeho spoločnosť pripravuje viacero riešení založených na umelej inteligencii (AI), ktoré môžu používateľom „pomáhať rôznymi spôsobmi“. Prezradil, že plánom je vytvoriť boty tak, aby k nim mali bežní používatelia jednoduchý prístup, napríklad vo forme samostatných četových konverzácií ako sú ľudia zvyknutí s reálnymi priateľmi.