Instagram dostane AI. Na čo bude slúžiť používateľom umelá inteligencia?

Instagram zavedie v rámci komunikácie aj četovanie s AI. Pozrite sa, ako budeme môcť chatbota využívať aj my v aplikácii od Mety.

Instagram identita pouzovatelov
Zdroj: Vosveteit.sk, Instagram logo

Dnes už nie je ničím zvláštným, keď veľké spoločnosti ako je aj Microsoft či Google zavádzajú umelú inteligenciu do svojich nástrojov. Nikoho však neprekvapí, že po tomto fenoméne siahajú aj ďalšie veľké spoločnosti ako je napríklad aj Meta so svojimi sieťami Facebook či Instagram. A práve v rámci Instagramu sa máme v blízkej dobe stretnúť s nástrojmi AI, s ktorými budeme môcť komunikovať, informuje nás leaker Mukul Garg prostredníctvom príspevku na svojom profile na sociálnej sieti Twitter. Čo všetko nás môže v blízkej dobe čakať a akým spôsobom budeme môcť využiť umelú inteligenciu aj v tejto sociálnej sieti? To si teraz prezradíme spoločne v našom článku.

Instagram nám umožní komunikovať s AI

Populárna sociálna sieť, ktorá spadá pod spoločnosť Meta, nám po novom prináša skvelú funkciu. Z únikov a snímok obrazovky sa vieme dozvedieť, že po novom budeme môcť využívať AI asistenta aj v rámci siete Instagram. Tá využije umelú inteligenciu ako chatbota. S funkciou komunikácie s AI už prišla aj sieť Skype od spoločnosti Microsoft, ktorá sa zaradila medzi prvé siete, v rámci ktorej môžeme využívať znalosti umelej inteligencie aj pri bežnej komunikácii. Pre zistenie zaujímavostí tak už nebudeme musieť navštevovať ChatGPT či oficiálne stránky AI chatbotov.

Odoberajte Vosveteit.sk cez Telegram a prihláste sa k odberu správ

Ako môžete vidieť zo snímky obrazovky, Instagram nám bude môcť odpovedať na rôzne otázky a dávať rady v rámci konverzácií. Rovnako si budeme môcť vybrať z až tridsiatich osobností, s ktorými budeme môcť komunikovať. AI teda nebude len jednotvárna, no my sami si vyberieme, ktorá z nich nám sedí najviac. Rovnako sa umelá inteligencia začlení aj do písania správ, s ktorými nám bude môcť pomôcť. Takýmto spôsobom budeme môcť napísať správy, ktoré budú napríklad gramaticky aj štylisticky na vyššej úrovni, ako by sme to sami napísali.

Kedy novinka príde medzi používateľov?

Instagram novú funkciu zatiaľ neprináša medzi veľké množstvo ľudí. Čo je však dobrou správou je, že novinka je v testovaní a ak sa jej testovanie vydarí, tak ju v blízkej dobe budeme môcť vidieť aj v rámci našich účtov. Komunikácia s AI v sociálnej sieti nám uľahčí každodenné vyhľadávanie na internete. Nebudeme tak už musieť navštevovať oficiálne stránky pre komunikáciu s chatbotom. A keďže novú funkciu budeme môcť využiť v Instagrame, môžeme očakávať, že sa v blízkej dobe rozšíri.

Populárneho chatbota tak budeme môcť pravdepodobne v blízkej dobe nájsť aj v Messengeri od Facebooku či WhatsAppe. Všetky tieto siete totiž spadajú pod spoločnosť Meta rovnako ako Instagram. A bola by škoda, ak by sme AI chatbota nemohli nájsť v rámci všetkých platforiem.

Využili by ste možnosť AI chatbota na sociálnej sieti? Alebo vám táto funkcia už príde zbytočná? Podeľte sa s nami v komentároch!

Prihláste sa k odberu správ z Vosveteit.sk cez Google správy

Komentáre