Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
7. júna 2023, 19:40
Čas čítania 0:43

Obyvatelia Banskej Bystrice môžu získať až 10-tisíc eur na zlepšenia života v meste. Toto sú podmienky, ktoré musíš splniť

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Projektové návrhy možno podávať do 30. júna.

Banskobystrická samospráva aj v tomto roku podporí nápady obyvateľov, ktoré im skvalitnia život v meste. Na účely verejných projektových zámerov participatívneho rozpočtu vyčlenila 40 000 eur z mestského rozpočtu. 


Obyvatelia odhlasovali na prvom diskusnom fóre maximálnu výšku nákladov na jeden projektový zámer 10 000 eur. Verejnoprospešné a prínosné projekty s nekomerčným charakterom dostupné širokej verejnosti musia byť údržbovo, ekonomicky a dlhodobo udržateľné.

Uzávierka projektov do 30. júna

„Prvýkrát nie sú určené tematické oblasti na podávanie projektových návrhov. To znamená, že do participatívneho rozpočtu môžu navrhovatelia podať nápady na zlepšenie ktorejkoľvek oblasti verejného života v meste v súlade s pravidlami zverejnenými v platnom štatúte,“ konštatovala koordinátorka pre participáciu a otvorené vládnutie magistrátu Soňa Kariková.


Konzultačné stretnutie k návrhom sa uskutoční 21. júna o 17.00 h na mestskom úrade. Záujemcovia sa na ňom dozvedia všetky potrebné informácie. Projektové návrhy možno podávať do 30. júna. Podmienky sú zverejnené na webovej stránke mesta. 

24. marca 2024, 6:20 Čas čítania 11:38 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024 ZÁZNAM: Ivana Korčoka na zhromaždení v Bratislave prišli podporiť tisícky ľudí PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024 ZÁZNAM: Ivana Korčoka na zhromaždení v Bratislave prišli podporiť tisícky ľudí

„Predkladateľov projektových návrhov, ktoré úspešne prejdú kontrolným procesom, pozveme na ich prezentáciu v rámci druhého diskusného fóra. Uskutoční sa na jeseň. Následne spustíme verejné hlasovanie, o čom budeme obyvateľov včas informovať,“ dodala Kariková.

Banska bystrica
Zdroj: archív OOCR Stredné Slovensko
Domov
Zdieľať
Diskusia