Rubriky

Hlavná stránka Vyhľadávanie Diskusné fórum Antikvariát Výstavy a predajné stretnutia ("burzy")LiteratúraHerpetofauna SRVivaristika na známkachŽabčonoviny

Články a iné

TeraristikaAkvaristikaReportážeNápady pre VásZo svetaAktuality Fotogaléria

Inzercia

DarujemKúpimPredám

CITES

Na SlovenskuV ČecháchVšeobecneOficiálne stránky

Ostatné

Kontakt Linky Naše bannery Reklama

Z poštovej zásielky "vypadol" živý škorpión

Hlavné spracovateľské stredisko Slovenskej pošty v Žiline zostalo vo štvrtok ráno poriadne zaskočené. Dôvodom bolo, že pri manipulácii jednej zo zásielok so zle zalepenou obálkou vypadla plastová škatuľka. Nachádzal sa v nej živý čierny škorpión zrejme rodu Heterometrus.

„Škatuľka, našťastie, zostala uzavretá,“ informovala hovorkyňa pošty Iveta Dorčáková.

„Na pracovisko Slovenskej pošty boli privolaní inšpektori Regionálnej veterinárnej a potravinovej správy v Žilne, ktorí škorpióna prevzali a budú v prípade ďalej konať. K ohrozeniu pracovníkov pošty, našťastie, neprišlo,“ dodala.

Zákaz posielania zvierat
Hovorkyňa pripomína, že v zásielkach je zakázané posielať živé zvieratá, okrem vybraných druhov hmyzu. Zákázané sú aj ohrozené druhy voľne žijúcich živočíchov a voľne rastúcich rastlín.

Vylúčenie z prepravy
„Ak sa medzi zásielkami vyskytne zásielka s nedovoleným obsahom, poštové podniky sú povinné zásielky s nedovoleným obsahom z prepravy vylúčiť. Ak zamestnanci Slovenskej pošty zistia v zásielke nedovolený obsah, pošta informuje príslušné orgány verejnej správy,“ ozrejmila Dorčáková.

Zoznam vecí, ktoré sú z distribúcie vylúčené, možno nájsť na stránke Slovenskej pošty v časti
Poštové podmienky-medzinárodný styk, bod 8. Obmedzenia:
https://www.posta.sk/potrebujem/zaslatprevziat-medzinarodnu-zasielku. Pošta zároveň žiada zákazníkov, aby tieto nariadenia plne rešpektovali.

il.foto: (šč), VIVARISTA.sk

| Vytlačiť článok |

Šéfredaktor | 7.6.2023 18:28 | 0 komentárov | 187x


www.aquabooks.cz zoochov.cz