Klopp chce ideálnu prípravu, na začiatku však bude bez približne 15 hráčov

16
1890

Nie je to tak dávno, čo Jürgen Klopp zopakoval prianie, aby mal všetkých, alebo realisticky čo najvyšší počet hráčov hneď na začiatku prípravy na 203/24. Okolnosti ale prichádzajúcu realitu výrazne menia.

The Reds sa po prvý raz po letnej pauze stretnú 8.7. 2023, na prvú si porozprávajú zážitky od mora a hybaj poriadne zamakať, veď nasledujúca sezóna má byť aj o návrate na stratené pozície, pričom krédo je jasné, je päťslovné – kvalifikovanie sa do Ligy majstrov.

Už teraz je ale jasné, že LFC začne pre-season s výrazne obmedzeným počtom hráčov. Dôvodom sú repre povinnosti viacerých z nich a výrazný vplyv na prípravu budú mať aj kratšie dovolenky, neskorší návrat futbalistov do tímového tréningu a v neposlednom rade aj zranenia.

Jürgen Klopp. (foto: Twitter)

Opory majú dlhšiu sezónu, vrátia sa neskôr

Až 14 futbalistov prvého tímu The Reds si v najbližšej dobe zahrá (resp. sa tak už deje) na medzinárodnej scéne, menovite J. Henderson, Alexander-Arnold (obaja Anglicko), van Dijk, Gakpo (obaja Holandsko), Salah (Egypt), Alisson (Brazília), I. Konaté (Francúzsko), Jota (Portugalsko), L. Díaz (Kolumbia), An. Robertson (Škótsko), Tsimikas (Grécko) a Kelleher (Írsko). K spomenutým ešte treba pridať dvojicu C. Jones – H. Elliott, ktorá je súčasťou výberu Albionu, ktorý sa zúčastní ME do 21 rokov, pričom finále je presne v deň začiatku liverpoolskej prípravy.

Na tomto turnaji sa predstavia aj Jaroš (Česko) a van den Berg (Holandsko), ktorých zapojenie do pre-season klubu z Anfieldu je nateraz otázne.

Repre povinnosti ďalej majú aj tínedžeri Doak (Škótsko), C. Bradley (S. Írsko), L. Koumas (Wales) a J. Davidson (Anglicko).

Kloppovi pokojne na začiatku pre-season môžu chýbať aj dlhodobí maródi Thiago A., C. Ramsay i objav sezóny Bajčetić.

Je možnosť, že sa po čase proti Liverpoolu postaví jeho bývalý hráč Sadio Mané, ktorý aktuálne pôsobí v Bayerne Mníchov. (foto: Twitter)

(Zatiaľ) 4 prípraváky

Mersysiders zatiaľ ohlásili 4 predsezónne zápasy, rovnú polovicu na sústredení v Nemecku, kde sa postavia proti tamojším druholigistom – konkrétne si 19. 7. zahráme s Karsluher SC a 24.7. nastúpime proti SpVgg Greuther Fürth, pričom sa tento duel bude hrať bez divákov.

Klopp a spol. následne letia na komerčné miniturné do juhovýchodnej Ázie, kde je 30.7. naplánovaný duel s čerstvo druholigovým Leicestrom a 2.8. potom v prestížnom súboji vyzvú mníchovský Bayern.

Previous articleLiverpool FC je pripravený odkúpiť späť Melwood
Next articleDruhá sezóna Trefy pozná výhercov
Zavše ochranársky vandrák na spôsob old (oi!) punks never die, akých sú na svete milióny, často v polohe haters gonna hate stúpajúci na otlak tým, ktorí veci berú zbytočne príliš vážne. Tiež nefanúšik stereotypov, hlúposti, ješitnosti, demagógie, Elánu, Man Utd, repre futbalu, ananásu a balzamika. Za to cynik na plný úväzok (len nikto neplatí), ktorý má apatiu, iróniu a tupé reči ako pracovný a pomerne často využívaný nástroj. YNWA si pod príspevky nepíšem, na druhej strane píšem zavše strašne dlhé a otravné texty a ľudia si o mne myslia, že musím mať stále pravdu, lebo som hlúpy a sebestredný pidžús a zasa, nebudú ďaleko od pravdy;) Takže vo finále si ani pipíky merať nemusíme, máš ho väčšieho, drahý člen môjho fanclubu. Na pivo a punk ale zájsť môžeme. No problem, žádnej stres;) 📧 pár teplých slov mi pokojne napíš na kwop@lfc1892.net