Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bronz z olympiády? Náhoda! Má unikátnu vlastnosť ako nikto iný. Legendy hodnotia Ramsayho pokračovanie

Craig Ramsay pokračuje ako hlavný tréner slovenskej hokejovej reprezentácie. Spýtali sme sa hokejových osobností, aký je ich názor na predĺženie spolupráce s kanadským koučom.

07.06.2023 13:13
hokej koláž Foto:
Športweb v ankete oslovil aj Ľubomíra Višňovského, Vincenta Lukáča či Ladislava Nagya.
debata (25)

Športweb oslovil Ľubomíra Višňovského, Vincenta Lukáča, Jozefa Stümpela, Jozefa Golonku a Ladislava Nagya s otázkou:

Súhlasíte s pokračovaním Craiga Ramsayho na slovenskej striedačke?

Ľubomír Višňovský, majster sveta 2002

Výsledky má, to je základ. Miro Šatan zrejme za neho nenašiel náhradu a preto je dobré, že pokračuje. Ľudia ho majú radi, hráči ho milujú, nebolo o čom. Mužstvo pod jeho vedením hrá rýchly, ofenzívny hokej, ktorý nám pasuje. Defenzívny štýl, dajme tomu pod fínskym koučom, by nám nesedel.

Páči sa mi, že chráni hráčov, nie každý tréner má takú vlastnosť. Ak chalani urobia chybu, verejne ich nekritizuje. Veria mu, čo je skvelé pre tímovú chémiu.

Vincent Lukáč, dvojnásobný majster sveta

Kanaďan nikdy nepochopí slovenskú mentalitu. Viem si predstaviť, že Ramsayho by nahradil Július Šupler. Ak môže trénovať 72-ročný Ramsay, môže aj rovnako starý Šupler. Kto trochu rozumie hokeju, musí uznať, že bronz z pekinskej olympiády bola náhoda.

Chýbali tam najlepší hráči, hralo sa bez Rusov. Teraz deviate miesto na MS, ak by taký výsledok priniesol domov slovenský tréner, okamžite príde o miesto. Ramsay je Šatanov kamarát, on ho priniesol a živí ho tu. Pokiaľ bude vo funkcii Šatan, bude aj Ramsay.

Craig Ramsay Čítajte viac Ramsay pokračuje, Šatan odkazuje: Nikoho nebudeme prosiť

Jozef Stümpel, majster sveta 2002

Odviedol veľmi dobrú robotu. Pre slovenský hokej je fajn, že pokračuje. Chválim ho za to, ako pracuje s mladými hráčmi. Zároveň platí, že potrebujeme slovenského trénera, ktorý bude jeho nástupcom.

Verím, že je len otázka času, keď sa niekto nájde a zasadne na reprezentačnú striedačku. Mužstvo hrá pod Ramsayho vedením celoplošný hokej, výhradne defenzívny štýl by nám nepasoval.

Jozef Golonka, bývalý tréner reprezentácie

Za voľbu trénera je zodpovedný prezident zväzu. Vie spočítať, koľko medailí získalo mužstvo za uplynulú dobu. K hodnoteniam trénerov sa zásadne nevyjadrujem, beriem to ako vzájomnú kolegialitu.

Ramsaymu prajem všetko najlepšie, predovšetkým veľa zdravia, aby mohol v budúcej sezóne dokončiť svoju misiu na Slovensku. Hrával a trénoval v NHL, má dobrú hokejovú školu.

Miloš Radosa a Rudolf Hrubý Čítajte viac Slovan zavádza, Hrubý verklikuje o vydieraní. Je to jeho rétorika, vraví šéf Dukly

Ladislav Nagy, majster sveta 2002

Je to výborný tréner. Kvalitne komunikuje i pracuje s mladými hráčmi. Dáva im veľa priestoru, vie z nich vyťažiť maximum. Priniesol nový systém do reprezentácie, ktorý je prínosom. Mužstvo hrá moderný, priamočiary hokej a to je dobre.

Systém piati dopredu, piati dozadu nám vyhovuje. Ak by prišiel nový tréner, prinesie vlastný štýl. Je otázne, či by to mužstvu pasovalo. Kvitujem, že Ramsay je rovný chlap. Ak urobí chybu, zoberie ju na seba. Neviní hráčov, zastane sa ich.

Ľubomír Vaic, vicemajster sveta 2000

Do nášho hokeja priniesol niečo nové a funguje to. Dáva priestor mladým hráčom, ktorí sa môžu v reprezentácii ukázať a ľahšie sa dostávajú na draft či do kvalitnejších líg. Hráčov vie povzbudiť, nekritizuje ich na verejnosti.

Pravda, nezískavame medaily tak často ako v minulosti, ale treba si uvedomiť, že stále sme malá hokejová krajina s obmedzeným počtom hráčov.

Naše hodnotenie hokejistov na MS 2023 Fotogaléria - 25 fotiek Všetky fotky
Hokejisti Slovenska získali na MS 2023 v...
25 debata chyba
Viac na túto tému: #Slovensko #hokej #tréner #Craig Ramsay