SKUTOČNÝ PRÍBEH Bola dokonale šťastná, až kým ju priateľ nepolial kyselinou. Prečítajte si ohurujúci príbeh o tom, ako sa dá z dna poskladať všetko odznovu

NETKY.SK • 31 Máj 2023, 20:30 • 2 min
SKUTOČNÝ PRÍBEH Bola dokonale šťastná, až kým ju priateľ nepolial kyselinou. Prečítajte si ohurujúci príbeh o tom, ako sa dá z dna poskladať všetko odznovu

Život niekedy chutí veľmi zvláštne, toľko vrstiev, niektoré sladké, iné slané a niektoré také horké, až je človeku ťažké prehltnúť. Iste, nešťastie sme v menšej či väčšej miere skúsili všetci, niekedy stačí maličkosť a deň sa zlomí, nálada sa zmení na nijakú a tvár sa zachmúri, ale sú aj ľudia, ktorým na pleciach skončil náklad neznesiteľne ťažký. A oni, namiesto toho, aby sa ho zbavili, hrdinsky ho nesú, so zdvihnutou hlavou a slovami povzbudenia, aj ona, Katie Piper je taká.

slovakia

left justify in out

Kto je Katie Piper, pýtate sa? Kedysi žila priam rozprávku, bola krásna na závidenie, muži jej ležali pri nohách a ženy na nej viseli pohľadom dúfajúc, že sa od nej priučia, ako to robí, ako je možné, že oplýva toľkým pôvabom. Kariéra sa zdala byť jasná, modeling ju privítal s otvorenou náručou a ani svet žurnalistiky voči nej nebol ľahostajný, a tak sa mladá žena nemala na čo sťažovať. Bola šťastná, až kým...

 

Cez facebook

 

Ako známa osobnosť mala Katie svoj verejný profil na facebooku, čo znamenalo, že ak zverejnila fotografiu, muži šaleli a vypisovali jej správy, v ktorých, ako inak, sľubovali, že jej z neba prinesú modré. Ona nereagovala, prečo by aj mala, boli to len neznámi ctitelia, ktorí občas spôsobili, že sa jej tvár začervenala, ale väčšinou si ani všetky správy neprečítala, pracovala predsa na svojej kariére.

 

Lenže niektorí muži vedia, ako zaujať, a tak sa stalo, že keď jej napísal Daniel Lynch, starší od nej a na pohľad sympatický, niečo sa v nej zlomilo. Bolo normálne, že chcela priateľa, len jej chýbali skúsenosti a na svoju naivitu doplatila.

 

img

 

Snaživý

 

Daniel narábal so slovami tak, až Katie súhlasila so stretnutím, a tam sa len potvrdilo, že je ním očarená. Pôsobil placho, jasne jej však dával najavo, ako veľmi po nej túži, napríklad ju zásoboval správami a mailami, a ona sa nezľakla. Naopak, vnímala to ako prejavy snahy, jednoducho ju naozaj chce, a to sa jej páčilo.

 

Netrvalo však dlho a Daniel sa ukázal v celej ohavnosti, najskôr to bola žiarlivosť, prehnaná a obmedzujúca. K tomu sa pridala agresivita, rozzúril sa pre maličkosti, až to vyvrcholilo v hotelovej izbe, v ktorej sa odohralo čosi traumatizujúce. Katie bola znásilnená, Daniel ju zneužíval a mlátil, vykrikoval, že ju zabije, a možno by to aj urobil. Jej sa napokon podarilo presvedčiť ho, aby prestal a aby hotel opustili, čo sa dá považovať za zázrak.

 

Chyba

 

Katie sa dopustila omylu vo chvíli, keď čin neoznámila na polícii, ale viedol ju k tomu pochopiteľný dôvod, bála sa, že situáciu len zhorší. Daniel začal byť neodbytný, len čo sa vrátila domov, nachádzala od neho správy, v ktorých sa ospravedlňoval, prosil o ďalšiu šancu, sľuboval, že sa zmení, polepší.

V jednej esemeske ju žiadal, nech otvorí e-mail, čo jej poslal a ona sa rozhodla, že poslúchne, avšak internet ako naschvál nefungoval. Kaviareň však nesídlila ďaleko, a tak sa vychystala a išla, kráčala po ulici ako kedykoľvek predtým až na to, že to nebolo také ako zvyčajne. Všetko sa zmenilo.

 

Muž

 

Zbadala muža, vyzeral ako bezdomovec, a keďže mu plánovala venovať zopár drobných, siahla do peňaženky. Pri úkone, prirodzene, zastala a vtedy sa z bezdomovca vykľul kriminálnik, pretože sa načiahol a tvár jej polial kyselinou. Pravdepodobne nikto z nás nedokáže precítiť, aká fyzická bolesť to musela byť, aký strach ju sprevádzal, aké myšlienky sa tam vyskytovali. Muž, čo vykonal strašný skutok, bol komplic Daniela, to on všetko zariadil ako pomstu. Ale za čo vlastne sa chcel pomstiť? Že ho neľúbila, že bol nešťastný a nevedel si dať život do poriadku? Ťažko povedať, jedno je však zrejmé, pre Katie Piper sa v tom okamihu začal boj.

 

img

 

Nemocnica

 

Škody, čo kyselina napáchala na jej tele, boli obrovské. Znetvorená tvár, oslepnutie na jedno oko, operácie, toľko operácií, až je strašné na to pomyslieť. Dva týždne strávila v umelom spánku, nehovoriac o tom, že keď sa zazrela prvý raz v zrkadle, bol to pre ňu šok, najskôr presviedčala samu seba, že je to len maska, a nie jej skutočná tvár. A tie stavy úzkosti, depresie, nechuť vychádzať von, kontaktovať sa s ľuďmi, nechuť žiť. Aj maličkosti sa pre ňu stali záťažou, lebo nič nebolo, aké bývalo v minulosti a prijať to, odpustiť si, že sa dala dokopy s človekom, ktorý ju takto zranil, to všetko si vyžadovalo nielen čas, ale aj odvahu.

 

Odvaha

 

Katie odvahu mala, a ešte akú. Nevzdala sa, hoci mnohí iní by zostali sedieť alebo ležať, ona povstala a pracovala na sebe. Podstúpila ďalšie operácie, chirurgovia sa šli pretrhnúť, niekoľko rokov a cieľ sa splnil, postupne sa opäť ukazovala jej pôvodná krása. A čo je ešte úžasnejšie, v istej nemocnici vykonali zázrak, lebo jej prinavrátili i zrak. Ona písala, o svojom osude spísala viaceré knihy, aj dokumentárny film sa zrodil, založila nadáciu a dnes motivuje iných. Viete, keď vás povzbudí niekto, kto možno má problémy, ale zďaleka netuší, ako chutí dno, je to pekné, ale ak vás povzbudí niekto ako ona, potom to je silné. Ohurujúce. Žije dobre, pracuje, aj spoznala lásku a prináša zvesť o tom, aké je dôležité milovať sa, vážiť si samého seba, nehanbiť sa za svoje telo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihokova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies