Huawei nedávno predstavil svoju najnovšiu vlajkovú loď – Huawei P60 Pro. Novinka sa už medzičasom začala predávať aj na Slovensku. Väčšina ľudí však stále žije v domnienke, že na Huawei smartfón sa nedajú nainštalovať tak žiadané Google aplikácie. Opak je pravdou, o čom sa presvedčíme v tomto, pevne veríme, rýchlom návode.

Poďme si však pripomenúť, čo Huawei P60 Pro ponúka a prečo by to mohol byť ideálny smartfón aj pre vás. Jeho najsilnejšou stránkou je jednoznačne fotoaparát na zadnej strane. Huawei dlhé roky dokáže posúvať mobilnú fotografiu na vyššiu a vyššiu úroveň, pričom tohtoročný model nie je výnimkou.

P60 Pro sa umiestnil na prvom mieste prestížneho rebríčka DxOMark, ktorý podrobne testuje (nielen) kvalitu fotoaparátov. Ako vyzerajú fotky v reálnom svete si môžete pozrieť v našej recenzii. Okrem toho tiež ponúka nádherný 6,67-palcový LTPO OLED displej, špičkovú odolnosť, dosť pamäte a dizajn, ktorý dokáže zaujať.

Gbox na Huawei P60 Pro
Zdroj: Lukáš Zachar / Techbyte.sk

Huawei P60 Pro: EMUI 13 už ani zďaleka nie je tak okresaný

Najdôležitejšou časťou novinky od Huawei je jeho softvér. Ten totiž mnohých môže odradiť, iných zas zaujať. Dobrou správou je, že EMUI 13 s AppGallery a doplňujúcimi aplikáciami, ako napríklad GBox, dokáže do telefónu dostať všetky potrebné aplikácie.

Samotný obchod AppGallery je po obchodoch Google Play a Apple App Store tretím najväčším obchodom s aplikáciami na svete. V praxi to znamená, že v ňom nájdete všetky dôležité a užitočné aplikácie, ktoré potrebujete. Od slovenských bánk, cez donášky jedál až po čokoľvek iné, čo bežne používate.

Na Google aplikácie, ktoré mnohí preferujú, existuje perfektné riešenie, ktoré som si počas testovania veľmi obľúbil. Je to práve spomínaný GBox a jeho používanie jednoduchšie, než by sa mohlo zdať.

GBox na Huawei
Zdroj: GBox

GBox: Ako do Huawei P60 Pro nainštalovať Google aplikácie

Jednoduchá, intuitívna a plná Google aplikácií. Presne taká je aplikácia GBox, ktorú si môžete jednoducho a rýchlo nainštalovať do nového Huawei smartfónu prostredníctvom obchodu AppGallery.

Po inštalácii vás privíta jednoduché a ľahko zrozumiteľné používateľské rozhranie. Zobrazí sa vám totiž zoznam Google aplikácií, ktoré si môžete okamžite nainštalovať. Okrem Google aplikácií sa v zozname nachádza aj niekoľko aplikácií od iných vývojárov, ktoré využívajú Google služby.

GBox na Huawei P60 Pro
Zdroj: Huawei

Nejde pritom o akési okresané verzie. Práve naopak, sú to plne aktualizované verzie s plnou funkčnosťou rovnako, ako by ste si ich inštalovali na iných smartfónoch. Na Huawei P60 Pro dokonca bezproblémovo funguje aj platenie priložením telefónu k terminálu. Stačí, aby ste si stiahli aplikáciu Curve, nastavili v nej všetky potrebné údaje a následne začali platiť.

Toto bohužiaľ chýba

Jedna vec, ktorú na telefón (zatiaľ) nenainštalujete, je bohužiaľ Android Auto. Vývojárom sa, zdá sa, zatiaľ nepodarilo vyriešiť kompatibilitu, a tak Android Auto nevyužijete. Ak nešoférujete alebo ak máte auto, ktoré tak či tak nemá smart funkcionality, toto obmedzenie vás nemusí trápiť.

Gbox na Huawei P60 Pro
Zdroj: Lukáš Zachar / Techbyte.sk

Najbližšie k plnej funkčnosti, ako to len ide

Huawei P60 Pro je po zavedení sankcií azda prvý telefón, ktorý radi odporučíme aj ľuďom, ktorí možno nemajú technické zručnosti na úrovni tínedžera. Naučiť sa musia len jednu vec – nainštalovať si aplikáciu GBox alebo GSpace a o zvyšok sa už nemusia starať.

Navyše, ak tak spravia, portfólio dostupných smartfónov sa im rozšíri o ten najlepší fotomobil, aký uzrel svetlo sveta. A keď hovoríme, že najlepší, tak to tak aj skutočne myslíme.