Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

DAC opúšťa opora, no v zlom: Bol ako náš syn, viac nie je hodný nášho klubu

Panamský futbalista Cesar Blackman odchádza z FC DAC 1904 Dunajská Streda.

07.06.2023 09:01
César Blackman Foto: ,
César Rodolfo Blackman Camarena.
debata

Krajný obranca, ktorý prišiel na Žitný ostrov v septembri 2017, neakceptoval ponuku fortunaligového vicemajstra na predĺženie spolupráce. DAC o tom informoval na svojom webe.

Dvadsaťpäťročný Blackman zaznamenal v drese DAC-u 108 štartov a tri góly vo Fortuna lige, v európskych pohároch nastúpil na ďalších 13 stretnutí.

Najhodnotnejšie futbalové kluby na svete + Slovan Fotogaléria - 43 fotiek Všetky fotky
Pozrite si rebríček 20 najhodnotnejších...

"Po dlhých mesiacoch rozhovorov a rokovaní s Cesarom a jeho novým agentom sme sa rozhodli stiahnuť našu ponuku na predĺženie spolupráce.

Ponúkli sme mu veľmi korektné, na naše pomery až nadštandardné podmienky. Zo strany hráča však cítime, že DAC sa stal pre neho poslednou voľbou.

14. DAC - Slovan Čítajte viac Ja seno nežeriem! Prečo Calzona nechce rebela a zbojníka Weissa? Expert našiel dôvod

Vzhľadom na skutočnosť, že s Cesarom sme v klube zaobchádzali ako so synom, jeho správanie počas rokovaní nie je hodné nášho klubu.

Preto sme sa rozhodli ukončiť rokovania a stiahnuť našu ponuku. Cesarovi ďakujeme za služby pre náš klub a do ďalšej kariéry mu prajeme veľa úspechov," skonštatoval Jan Van Daele, športový riaditeľ DAC.

V Bystrici skončila štvorica hráčov

Futbalový klub MFK Dukla Banská Bystrica nepočíta v budúcej sezóne so štvoricou hráčov. Tí si našli, respektíve si môžu hľadať nový angažmán. Ide o Ľuboša Kupčíka, Andriju Baliča, Michala Faška a Adriána Slávika.

"Ľuboš Kupčík bol päť sezón neoddeliteľnou súčasťou MFK Dukla Banská Bystrica. Príkladným a vysoko profesionálnym prístupom k tréningovému procesu, výkonmi na ihrisku, svojou osobnosťou a charizmou sa prirodzeným spôsobom zaradil medzi lídrov nášho mužstva a vzorom pre mladých hráčov.

Napriek ponuke na ďalšiu spoluprácu sa naše cesty pri obojstrannom rešpekte a pochopení rozchádzajú. ‚Kupčovi‘ do budúcnosti želáme veľa úspechov a spokojnosti nielen v športovom, ale aj súkromnom a rodinnom živote.

V nasledujúcej sezóne nebudú pokračovať v klube ani Andrija Balič, Michal Faško a Adrián Slávik," citoval klubový web športového riaditeľa Dukly Jozefa Moresa.

debata chyba
Viac na túto tému: #DAC Dunajská Streda #César Blackman