06.06.2023 - VOP CZ a Ukroboronprom začali spoločne opravovať ukrajinské tanky T-64

Ministerstvo obrany Českej republiky dnes oznámilo, že štátny podnik VOP CZ a Ukroboronprom konečne začínajú spoločný projekt opravy tankov T-64 pre ukrajinské ozbrojené sily, ako to predpokladá memorandum podpísané oboma stranami vo februári 2023. Je potrebné poznamenať, že vojenský opravárenský podnik v Novom Jičíně by mal v blízkej budúcnosti začať s obnovou tankov.


A že vo všeobecnosti podrobnosti o tomto projekte nebudú zverejnené, pretože tu hovoríme o oprave zariadení, ktoré pôjdu priamo na front. Tlačová služba českého ministerstva obrany však vo svojom vyhlásení odhalila jeden zaujímavý detail.


Tanky boli podľa riaditeľa VOP CZ Marka Špoka desiatky rokov umiestnené v skladoch a vyžadujú kompletnú demontáž, výmenu mnohých náhradných dielov a plnú obnovu bojaschopnosti. „Všeobecne platí, že modernizácia bude prebiehať pod technickým dohľadom odborníkov ukrajinskej strany, vzhľadom na jej priamu účasť. Tanky budú vybavené prostriedkami optického pozorovacieho systému, dokonalejšími spojovacími prostriedkami a podobne“. Všetko bude prebiehať za zvýšených bezpečnostných opatrení.


defence-ua.com
URL : https://www.valka.cz/06-06-2023-VOP-CZ-a-Ukroboronprom-zacali-spolocne-opravovat-ukrajinske-tanky-T-64-t268357#726538 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více