Sára kráča do paláca – recenzia

1
Sára kráča do paláca - recenzia

Kniha od slovenskej spisovateľky Janky Benkovej, sú vždy dobrý nápad. Vždy vám ponúkne príbeh, ktorý zhltnete bez jediného zaváhania. V mnohých sa čitateľ nájde, inde zasníva. Taký je aj nový román Sára kráča do paláca. Bežnému čitateľovi môže pripomínať tie predvianočné filmy, kde sa princ zamiluje do obyčajného dievčaťa.

Knihy od Jany Benkovej mám prečítané všetky. A vždy si dobre oddýchnem. Janka pochádza z novinárskeho prostredia a tam zasadila prostredie hlavnej hrdinky románu Sára kráča do paláca. Sára je šéfredaktorka ženského časopisu.

Aby ste pochopili, novinári nie sú dobre platení, povedala by som, že z roka na rok mizernejšie. Avšak to, čo patrí k ich bežnej rutine, sú určité nazvime to výhody.
Čítajte tiež: Atlas ukončuje sériu 7 sestier – Recenzia

Stretnutie s iskrou

To sú tie stretnutia s celebritami, skvelé akcie, rôzne produkty nie ako úplatok, ale na vyskúšanie, testovanie a zdieľanie s čitateľmi. Toto všetko Sára má. A jedného dňa príde do Bratislavy taliansky prezident a ona s ním ide robiť rozhovor. Nie o politike, o životnom štýle. Už pri prvom stretnutí medzi nimi preletí iskra.

Dni idú, týždne tiež a pred Vianocami Sáre príde novoročné blahoželanie. Ručne písané a podpísané talianskym prezidentom. A o rok ďalšie. Potom to už všetko naberá na obrátkach.
Čítajte tiež: Posledná čarodejnica z Ostrihomu – recenzia

Vitajte prekážky!

Lenže. Prezident je ženatý, Sára má v Bratislave prácu a rodičov o ktorých sa stará. Prezident Fabrizio chce, aby prišla za ním. Zatiaľ sú stále len v online komunikácií. Tá je ale neudržateľná. Vzťah na diaľku tiež.

Zvíťazí láska?

Nič nie je ideálne, tajná láska je tiež vzrušujúca iba do istého momentu. Navyše sa ukáže, že prezident má nevyriešené vzťahy s rodičmi a jednu nebezpečnú neresť. Ako to nakoniec dopadne? Zvíťazí láska? Šťastie?

To už nechám na čitateľa, aby sa dostal až na koniec tohto príbehu. Opakujem, každá kniha Jany Benkovej je dobrý nápad. Oddýchnete si, utečiete na chvíľu do príbehu, v tomto prípade sa aj zasnívate. Veď ktorá z nás by odolala nádhernému Talianovi, ktorý je navyše prezident?

Sára kráča do paláca je svieži, milý román, ktorý vás zavedie na miesta, kam sa bežný človek nedostane. Navyše vás prevedie aj najkrajšími talianskymi miestami a pamiatkami.

Gratulujem Janka, vlastne, ak sa zamyslím nad tým, ktorú tvoju knihu mám najradšej, neviem. Slabosť ako výhoda, Agátová alej 25, a mnoho ďalších. Dokopy ich táto úspešná slovenská autorka napísala už 42. Jej knihy vychádzajú aj na českom trhu.

Kniha vyšla vo vydavateľstve Naše vojsko.

Andrea Hinková – Tarová

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.