Netflix v júni.Twitter/ign, Disneyapromos, Netflixgeeked/
StoryEditor

Nové série Zaklínača či Black Mirror. S Netlfixom na júnové horúčavy ani nepomyslíš

Michal Čiernik06.06.2023., 14:00h

Je tu ďalší mesiac a s ním aj nová nádielka skvelých filmov a seriálov od Netflixu.

Lajkuj Brainee.sk na

Nové zaujímavé dokumenty, animované filmy ale aj obľúbené pokračovania najsledovanejších seriálov. Určite nevynechaj tretiu sériu Witchera, nové časti Black Mirorru po štyroch rokoch, či návrat Chrisa Hemswortha vo filme Extraction 2. S takouto nádielkou od Netflixu sa v júni na slnku určite nespáliš. 

Arnold – seriál (7.jún)

Tento trojdielny dokumentárny seriál obsahuje doteraz nevidené zábery zo života Arnolda Schwarzeneggera. Ako z rakúskeho vidieka prišiel až do najvyšších vrstiev amerického sna. Schwarzenegger, jeho priatelia, nepriatelia, herci a iní ponúkajú bezprecedentný prístup a úprimné rozhovory a prinášajú nový pohľad na všetko od jeho dni v telocvični cez jeho triumfy v Hollywoode až po jeho politický vzostup ako guvernéra Kalifornie. 

Tour de France: Unchained - seriál (8.jún)

Netflix nezabúda ani na svojich športových fanúšikov. Po populárnom seriály zo sveta F1 či anglického futbalu sa dočkali aj nadšenci cyklistiky. Netflix totiž zvečnil ročník 2022 najprestížnejších cyklistických pretekov v seriály Tour de France: Unchained.

Séria, vytvorená ako súčasť spoločného podniku medzi Quadbox a Box to Box Films, tvorcami spomínaného F1: Drive to Survive, ponúka exkluzívny, zákulisný prístup k vrcholom a pádom Tour de France. Pôvodne sa predpokladalo, že exkluzívny prístup poskytne osem tímov. Patrili medzi ne: AG2R Citroën, Alpecin-Deceuninck, Bora-Hansgrohe, EF Education-EasyPost, Groupama-FDJ, Ineos Grenadiers, Jumbo-Visma a Quick-Step Alpha Vinyl. Podľa najnovších správ od Netflixu však bude zapojených do seriálu len sedem tímov, nešpecifikuje však ktoré.

Black Mirror – 6. séria (15.jún)

Posledná sezóna tohto obľúbeného seriálu bola odvysielaná v roku 2019. Nová séria má byť údajne viac filmová, pričom každá epizóda sa vyrába ako samostatný celok. Nová sezóna nám prináša, ako hovorí trailer, „päť nových filmov, päť nových svetov, päť nových realít“ od Brookera a priateľov. 

Keďže ide o antologickú sériu, tak nemá žiadne zjednocujúce prvky, ktoré sa pohybujú naprieč epizódami. Black Mirror rád rozpráva príbehy o spoločnostiach, ktoré sa rozpadávajú alebo sú nanovo definované v realite rastúceho technologického zásahu do nášho každodenného života. V podobnom duchu by teda mala byť aj nadchádzajúca sezóna.

Extraction 2  - film (16.jún)

Elitný člen špeciálnej jednotky Tyler Rake, ktorého stvárni Chris Hemsworth, len tak unikol smrti a už vyráža na ďalšiu nebezpečnú misiu. Tentokrát zachraňuje uväznenú rodinu bezcitného gangstra.

Extraction bol mimoriadne zábavným akčným trilerom. Nie je teda divu, že mal najväčšiu premiéru v histórii Netflixu s odhadovanými 90 miliónmi domácností, ktoré videli film do jedného mesiaca od jeho vydania. Na pokračovaní pracovala zohratá dvojica z prvého dielu režisér Sam Hargrave a scenárista Joe Russo.

Glamorous – seriál (22. jún)

Nový desaťdielny seriál od Jordona Nardina, rozpráva príbeh Marca Mejiu, mladého queer muža, ktorého život akoby uviazol na mieste, kým nezíska prácu pre legendárnu make-up magnátku Madolyn Addison. Je to Marcova prvá šanca zistiť, čo od života chce, kým vlastne je a čo pre neho v skutočnosti znamená byť queer.

The Witcher – 3.séria (29.jún)

Posledná séria Zaklínača v podaní Henryho Cavilla bude hlavne o vzťahu medzi Geraltom a Ciri. „Keď panovníci, mágovia a všetky beštie kontinentu súťažia o jej zajatie, Geralt vezme Ciri z Cintry do úkrytu, odhodlaný chrániť svoju novozjednotenú rodinu pred tými, ktorí sa jej vyhrážajú zničením.“ znie oficiálna synopsa tretej série.

3. séria adaptuje zaklínačskú knihu Čas opovrhnutia, v ktorej Ciri, Geralt a Yennifer cestujú do Aretuzy, aby sa skryli pred tými, ktorí Ciri lovili, zatiaľ čo ona trénuje s Yen.

image

VIDEO Witcher sa vracia v traileri pre tretiu sériu. Priprav sa na rozlúčku s Henrym Cavillom, ktorého nahradí nový herec

Nimona – film (30.jún)

Až do vytvorenia Netflixom mala Nimona hrboľatú produkčnú históriu, pretože bola predtým vyvíjaná pre Fox a neskôr Disney. Projekt pôvodne produkovalo Blue Sky Studios, súčasť animačnej divízie vtedajšieho 20th Century Fox. Adaptáciu najpredávanejšieho grafického románu Nata Diana Stevensona však v roku 2022 vzkriesil Netflix.

Podľa oficiálnej synopsie je Rytier obvinený zo zločinu, ktorý nespáchal, a jediná osoba, ktorá mu môže pomôcť dokázať jeho nevinu, je Nimona, tínedžerka, ktorá mení tvary. Tento príbeh sa odohráva v techno-stredovekom svete, ktorý sa nepodobá ničomu, čo animácia predtým riešila, a je to príbeh o nálepkách, ktoré priraďujeme ľuďom, a o meniči tvarov, ktorý odmieta byť kýmkoľvek definovaný.

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/zabava, menuAlias = zabava, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
26. apríl 2024 21:26